Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστρέφει η πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση για την Coco Chanel

Επιστρέφει η πρώτη μεγάλη αναδρομική έκθεση για την Coco Chanel

Η μεγάλη αναδρομική έκθεση για την Coco Chanel «Gabrielle Chanel, Fashion Manifesto» ανοίγει ξανά τις πόρτες της στο κοινό στο Μουσείο Μόδας του Παρισιού

Το Palais Galliera, το Μουσείο Μόδας του Παρισιού, ανοίγει εκ νέου τις πόρτες του στο κοινό, μετά το ockdown της πανδημίας με την πρώτη αναδρομική έκθεση αφιερωμένη στην Coco Chanel.

Το Palais Galliera ανοίγει ξανά τις πόρτες του στο κοινό στις 19 Μαϊου, με την έκθεση «Gabrielle Chanel, Fashion Manifesto» προς τιμήν της Γαλλίδας σχεδιάστριας Coco Chanel.

Πάνω από 350 φορέματα, αξεσουάρ και κοσμήματα θα εκτίθενται στους χώρους του μουσείου έως τον Μάρτιο του 2021, με ένα δωμάτιο αφιερωμένο αποκλειστικά στο άρωμα της Chanel No. 5 που δημιουργήθηκε το 1921 και είναι η πεμπτουσία της Coco Chanel.

Το πρώτο μέρος της έκθεσης είναι χρονολογικό.

Αφηγείται το ξεκίνημά της με μερικά εμβληματικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης μαρινιέρας της από το 1916, της ναυτικής μπλούζας από ζέρσεϋ. Καταγράφει την εξέλιξη του κομψού στυλ της Chanel: από τα μικρά μαύρα φορέματα και τα sporty μοντέλα της 1920 μέχρι τα σοφιστικέ φορέματα της δεκαετίας του 1930.

Δέκα φωτογραφικά πορτρέτα της Gabrielle Chanel συνοδεύουν τα δέκα κεφάλαια της έκθεσης και δείχνουν σε ποιο βαθμό ενσάρκωνε η ίδια το brand της.

Τότε ήρθε ο πόλεμος και ο οίκος μόδας έκλεισε.

Τα μόνα πράγματα που εξακολουθούν να πωλούνται στο Παρίσι, στην 31 rue Cambon, είναι αρώματα και αξεσουάρ. Στη συνέχεια, ήρθε η άφιξη του Christian Dior και το New Look – το κορσέ στυλ στο οποίο αντιτάχθηκε τόσο. Η Gabrielle Chanel αντέδρασε επιστρέφοντας στη ραπτική το 1954 και ενάντια στην τάση, επιβεβαίωσε ξανά το μανιφέστο της μόδας της.

Το δεύτερο μέρος της έκθεσης είναι θεματικό και αποκρυπτογραφεί τους ενδυματολογικούς κώδικές της: το πλεκτό τουίντ ταγέρ, τις δίχρωμες γόβες, την καπιτονέ τσάντα 2.55, σε μαύρο και μπεζ φυσικά, αλλά και κόκκινο, λευκό και χρυσό και φυσικά τα πολύτιμα κοσμήματα που συμπληρώνουν το Chanel look.

H έκθεση Gabrielle Chanel, Fashion Manifesto, καλύπτει μια έκταση περίπου 1500 τετραγωνικών μέτρων. Με περισσότερα από 350 κομμάτια από τις συλλογές Palais Galliera και Patrimoine de CHANEL, από διεθνή μουσεία όπως το Victoria & Albert Museum στο Λονδίνο, το De Young Museum στο Σαν Φρανσίσκο, το Museo de la Moda στο Σαντιάγο της Χιλής, το MoMu στην Αμβέρσα, καθώς και από προσωπικές συλλογές, αυτή η έκθεση είναι μια πρόσκληση για να ανακαλύψουμε ένα σύμπαν και ένα στυλ που είναι πραγματικά διαχρονικό.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024