Καλεσμένη στο «Πάμε Δανάη!» ήταν σήμερα η Σοφία Φιλιππίδου. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη και υπογράμμισε πως μέσα από αυτά τα βιώματα κατάφερε να πάρει δύναμη και να κάνει τέχνη.

«Το #metoo είναι κίνημα για το οποίο πρέπει να μιλάμε. Έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια πριν. Δυστυχώς έσκασε στον χώρο μας και στον αθλητισμό. Οφείλουμε συγχαρητήρια σε όσους μίλησαν. Είναι ήρωες. Πρέπει να τους στηρίζουμε και να τους ενθαρρύνουμε. Ηρωικό πράγμα να μιλάει κάποιος για την κακοποίηση ή τον βιασμό που υπέστη» είπε.

«Δέχθηκα στη ζωή μου από μικρό παιδί και αργότερα στο χώρο μου, κάτι που θα λέγαμε κακοποίηση, έχω αναφερθεί στα κείμενά μου και στο βιβλίο μου. Δεν θέλω να τα δίνω στο πιάτο. Μ’ αρέσει να τα κάνω τέχνη. Αν ανατρέξετε σε κείμενα ή συνεντεύξεις μου, αναφέρομαι σε κακοποιητικές συμπεριφορές που υπέστην, σε bulling. Μου φέρνει αμηχανία να μιλάω για αυτά. Έκανα τόσα πράγματα επαγγελματικά που είναι άδικο να σταθώ στο πόσο δύσκολο είναι να σταθεί στον χώρο αυτό» τόνισε.

Και συνέχισε: «Από την μεριά μου, πολλές φορές βάζω τον εαυτό μου στη θέση του κακοποιητή μου. Δεν γνωρίζουμε γιατί κάποιος κακοποιεί ή κάνουν bulling. Κατάφερα από αυτό που έπαθα να κάνω τέχνη. Πάει να πει ότι τα επεξεργάστηκα, τα θεώρησα κομμάτι της δουλειάς μου, και μέσα από αυτά να πάω πιο πέρα από αυτά. Καλύτερα να μιλάω για αυτά που έκανα επαγγελματικά».

Σχετικά με την πανδημία του κοροναϊού, σημείωσε ότι η πρώτη καραντίνα ήταν για την ίδια «μια μικρή ανάπαυλα. Σαν διακοπές, δεν το πήρα στραβά». Παράλληλα, σκηνοθέτησε σε διαδικτυακή πλατφόρμα. «Αναγκάστηκα να κάνω θεατρική παράσταση online αλλά είμαι περήφανη που τα κατάφερα» είπε, ενώ αποκάλυψε ότι τώρα σκέφτεται να κινηματογραφήσει μια θεατρική παράσταση, αλλά όχι στο θέατρο. «Η δημιουργία μου δίνει μεγάλη χαρά. Νιώθω σαν να κάνω ένα ταξίδι εκείνη τη στιγμή. Τα δικά μου ταξίδια είναι τα έργα που ανεβάζω» κατέληξε.

Δείτε όσα είπε:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο