Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λινού: Να αρχίσει ο εμβολιασμός και των κάτω των 30 ετών - Να επιλέγουν ποιο θέλουν να κάνουν

Λινού: Να αρχίσει ο εμβολιασμός και των κάτω των 30 ετών – Να επιλέγουν ποιο θέλουν να κάνουν

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η κ. Λινού

Την άποψη ότι πρέπει να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των πολιτών κάτω των 30 ετών και να τους δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θα κάνουν, εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού.

«Θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν το εμβόλιο με βάση αυτό που θα τους πει ο γιατρός τους» σημείωσε η κ. Λινού μιλώντας στον Antenna.

Αναφερόμενη στο μονοδοσικό εμβόλιο της Johnshon & Johnshon είπε ότι είναι καλύτερο από απόψη πρακτικής και ταχύτητας, ενώ σημείωσε ότι στις ΗΠΑ υπάρχει περιορισμός στα εμβόλια για τις έγκυες και τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδί.

Σχετικά με την συζήτηση για προνόμια στους εμβολιασμένους η κ. Λινού είπε πως «αυτό είναι σοφό και καλό υπό την δυνατότητα ότι μπορούν όλοι να εμβολιαστούν, διαφορετικά θα δημιουργηθούν ανισότητες».

«Η επιτροπή των λοιμοξιολόγων και η κυβέρνηση πιθανόν έχουν περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι τα πράγματα πάνε καλά», πρόσθεσε σχολιάζοντας την επικείμενη ανακοίνωση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σημείωσε παράλληλα, ότι χθες ο δείκτης θετικότητας ήταν χαμηλότερος, καθώς όπως είπε ήταν κάτω από το 4% και συγκεκριμένα ήταν στο 3,7%.

Η κ. Λινού τόνισε ότι με τους εμβολιασμούς πάμε καλά και πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι πλέον είμαστε έξω και έχουε ελευθερία ειναι θετικό.

Τέλος για τα self test και τα περιστατικά με ψευδή αποτελέσματα είπε πως δεν είναι εύχρηστα και ότι δεν έχουν επαρκή ευαισθησία ώστε να είναι σίγουρο το αποτέλεσμα, είτε αρνητικό , είτε θετικό.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024