Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Met Gala: Μια δημιουργία εμπνευσμένη από τα εμβόλια κατά της COVID-19

Met Gala: Μια δημιουργία εμπνευσμένη από τα εμβόλια κατά της COVID-19

Η 100% χειροποίητη δημιουργία του καλλιτέχνη Brendan McCann τιμά τους πραγματικούς σταρ της εποχής μας: τους επιστήμονες και τους ειδικούς που σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησαν αποτελεσματικά εμβόλια

Το Met Gala ή Met Ball (επίσημη ονομασία Costume Institute Gala) είναι μια ετήσια  υπερπολυτελής εκδήλωση η οποία διεξάγεται προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για τη χρηματοδότηση του Costume Institute του Metropolitan Museum of Art.

Κάθε χρόνο το Met Gala είναι αυτό που σηματοδοτεί την έναρξη της ετήσιας έκθεσης του Costume Institute.

Από το 1948 και κάθε πρώτη Δευτέρα του Μαΐου, η πρώτη γραμμή της ποπ κουλτούρας και διάσημα ονόματα της showbiz, γίνονται όσο πιο δημιουργικοί μπορούν και θέλουν.

Δυστυχώς, η πανδημία έβαλε φρένο στην εξτραβαγκάντσα της νεοϋρκέζικης ελίτ: το περυσινό Met Gala ματαιώθηκε και το φετινό – θα γίνει σε μικρότερη κλίμακα.

Αυτή η εξέλιξη δεν εμπόδισε τον νεοϋορκέζο καλλιτέχνη Brendan MacCann να δημιουργήσει μια δημιουργία για το Met Gala, εμπνευσμένη από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά του ιού.

Η 100% χειροποίητη δημιουργία του McCann τιμά τους πραγματικούς σταρ της εποχής μας: τους επιστήμονες και τους ειδικούς που σε χρόνο ρεκόρ δημιούργησαν αποτελεσματικά εμβόλια.

«Ανέκαθεν, το Met Gala ήταν η αγαπημένη μου εκδήλωση μόδας της χρονιάς» εξομολογήθηκε, μιλώντας στο Hyperallergic, ο McCann.

Πέρυσι, όντας ο ίδιος σε καραντίνα, ο McCann δημιούργησε ένα φόρεμα εμπνεόμενος από το θέμα της εκδήλωσης που ματαιώθηκε, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που είχε στο σπίτι: παλιές κουρτίνες, σακούλες σκουπιδιών και ένα ρολόι κουζίνας.

Η φετινή του δημιουργία είναι μια εβαζέ φούστα από μεγάλα πιστοποιητικά εμβολιασμού, με ασύμμετρο κορσέ από τσιρότα με στρας.

Ρόλο «καπέλου» αναλαμβάνει μια γιγαντιαία σύριγγα και το σύνολο συμπληρώνεται από μια πλαστική τσάντα φάκελο, στην οποία είναι αναγραμμένη η λέξη «FAUCI» και η οποία είναι γεμάτη με ντόνατς που δωρεάν προσφέρει η Krispy Kreme σε όποιον έχει εμβολιαστεί.

Μωβ λατέξ γάντια ολοκληρώνουν την εμφάνιση.

«Ελπίζω κάποτε να παρευρεθώ στο αληθινό Gala» είπε ο McCann. «Θα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ακόμη κι αν θέλουν να καθαρίσω με ηλεκτρική σκούπα τα σκαλοπάτια… Είμαι διαθέσιμος!» πρόσθεσε ο ίδιος όπως αναφέρει σχετικά το ΑΠΕ..

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024