Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνα: Γέφυρα θρυμματίστηκε – Τουρίστας βρέθηκε να κρέμεται στα 100 μέτρα ύψος

Κίνα: Γέφυρα θρυμματίστηκε – Τουρίστας βρέθηκε να κρέμεται στα 100 μέτρα ύψος

Το περιστατικό καταγράφηκε στην πόλη Λονγκτζίνγκ

Ένας άνδρας κατέληξε να αρπάζεται για τη ζωή του από κρεμαστή γέφυρα με γυάλινη βάση στη νοτιοανατολική Κίνα, όταν ισχυροί άνεμοι θρυμμάτισαν το διάφανο δάπεδο.

Ο άνδρας βρισκόταν στη γέφυρα που έχει ύψος 100 μέτρων στο Όρος Πιγιάν στην πόλη Λονγκτζίνγκ, όταν ξέσπασε κακοκαιρία, σύμφωνα με την τοπική υπηρεσία τουρισμού.

Ισχυροί άνεμοι που κινούνταν έως και με 150 χλμ/ώρα κατέστρεψαν πολλαπλά γυάλινα πάνελ, εγκλωβίζοντας τον τουρίστα σε μια παγίδα θανάτου, μέχρι να διασωθεί από πυροσβέστες, την αστυνομία και προσωπικό της δασικής υπηρεσίας και της υπηρεσίας τουρισμού πάνω από μισή ώρα αργότερα.


Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα απεικονίζουν τον άνδρα να κρέμεται στο πλάι της γέφυρας, ενώ γύρω του, στη θέση των γυάλινων πάνελ, υπήρχε μόνο κενό. Δημοσιεύματα των κρατικών ΜΜΕ έγιναν viral στο Weibo, το κινεζικό «Twitter».

Ο άνδρας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα δεν τραυματίστηκε, όμως διακομίστηκε στο νοσοκομείο για αξιολόγηση και υποστήριξη.

Οι σχολιαστές έκαναν λόγο για εφιαλτικό σενάριο. Ένας εξ αυτών, ανέφερε «Τα τελευταία χρόνια έχουν χτιστεί πολλές γυάλινες γέφυρες επειδή είναι πολύ δημοφιλείς στους τουρίστες. Όμως ως μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ασφάλειά τους;»

Οι γυάλινες γέφυρες είναι δημοφιλής τουριστική ατραξιόν στην Κίνα, με την πιο διάσημη ανάμεσά τους να βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Ζανγκτζιτζιέ στην επαρχία Χουνάν, που έχει μήκος 430 μέτρων και κρέμεται επάνω από ένα φαράγγι, σε ύψος 300 μέτρων.

Τα κρατικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν εκδώσει συστάσεις για τον περιορισμό της κατασκευής νέων γυάλινων γεφυρών, οι οποίες περιλαμβάνουν τεχνικές προϋποθέσεις και αποτροπή για την κατασκευή τους σε σεισμογενείς ζώνες.

Η κακοκαιρία έχει πλήξει πολλές περιοχές της Κίνας στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, πράγμα που έχει επηρεάσει τους εκδρομείς. Βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, απεικονίζουν άλλες γέφυρες να περιστρέφονται και να κλυδωνίζονται από τους βίαιους ανέμους, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας οι αρχές προειδοποίησαν για χαλάζι, ανέμους και κεραυνούς στην επαρχία Χουμπέι.

Το θέρετρο στο Όρος Πιγιάν παραμένει κλειστό για τη διενέργεια έρευνας γύρω από τις συνθήκες που οδήγησαν στο ατύχημα στη γέφυρα.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024