Όχι, δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομα της 22χρονης Αθηναίας, όμως έτσι τη γνωρίζουν περισσότεροι από 60.000 followers στο Tik Tok. Η νεαρή σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και παράλληλα μέσα από τα βίντεο που δημιουργεί, μοιράζει τις γνώσεις της και προσφέρει βοήθεια, όπως μπορεί, στους ακόλουθούς της.

@cathleen____Reply to @imannoying__ ##fy ##greece ##panellinies ##medschool ##medicine ##medstudent

♬ original sound – Cathleen

@cathleen____Reply to @ilias_asl Μίλησα γενικά γτ πλέον θεωρώ πως κ ένας άντρας θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά κ η γυναίκα εργάζεται.

♬ original sound – Cathleen

Με «όπλα» της τις γνώσεις της και τη γλυκύτητα της, η «Cathleen» ενημερώνει τον «μαγικό κόσμο» του Tik Tok για θέματα που έχουν να κάνουν με το μελλοντικό της επάγγελμα. Δεν την νοιάζει να γνωρίζει κάποιος το ονοματεπώνυμό της. Ο στόχος της δεν είναι αυτός και μάλιστα γι΄αυτό το λόγο δεν θα αναφερθεί πουθενά σε αυτό το άρθρο. «Μη βοηθάς να αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν», της έλεγε η γιαγιά της και η 22χρονη φοιτήτρια έχει σκοπό να κάνει πράξη τα λόγια της με όποιον τρόπο μπορεί.

Η νεαρή καλλονή μιλά στο Newsbomb.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με αυτή τη θεματολογία στα βίντεό της, τον σκοπό της και τη δημιουργία μας διαφορετικής «κοινότητας» που την ακολουθεί με σκοπό την ενημέρωση και έναν άλλο τρόπο ψυχαγωγίας.

Πότε ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το Tik Tok ; Τι σε έκανε να ξεκινήσεις με αυτή τη θεματολογία;

«Το φθινόπωρο του 2020 έκανα ένα βίντεο με πληροφορίες για την ιατρική σχολή, το οποίο είχε αρκετή απήχηση, oπότε βλέποντας το ενδιαφέρον του κόσμου συνέχισα τα βίντεο. Αρχικά, έδινα συμβουλές για διάβασμα μαθημάτων, για τις πανελλήνιες, για διαχείριση χρόνου στα διαγωνίσματα και για τη σχολή μου. Έπειτα, η θεματολογία μου διευρύνθηκε και σε κωμικά βίντεο, βίντεο με χορούς, βίντεο με εξειδικευμένο ιατρικό περιεχόμενο και βίντεο που θίγουν μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Μου αρέσει τα βίντεο μου να έχουν ποικιλία και να μην ασχολούνται μόνο με ένα θέμα. Άλλωστε, η προσωπικότητα ενός ανθρώπου είναι πολυδιάστατη. Ο άνθρωπος χρειάζεται και την ενημέρωση και τον προβληματισμό, αλλά συνάμα και την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.»

Βοηθάς τους ακόλουθούς σου, δίνοντας απαντήσεις σε διαφορά θέματα. Πώς νιώθεις γι’ αυτό;

«Ακόμα κι έναν άνθρωπο να μπορέσω να βοηθήσω με τα βίντεο μου, με χαροποιεί πάρα πολύ. Θυμάμαι πάντα τη γιαγιά μου που μου έλεγε: «Μη βοηθάς να αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν.» Η γιαγιά μου αγαπούσε και βοηθούσε όλον τον κόσμο. Την έχω πρότυπο στη ζωή μου και κρατώ τις συμβουλές της σαν φυλαχτό.»

Έχεις χιλιάδες followers. Νιώθεις πως έχεις μεγάλη ευθύνη στο να τους δώσεις μια σωστή απάντηση;

«Θεωρώ πως όταν λες κάτι δημόσια, οφείλουν τα λεγόμενα σου να διέπονται από σοβαρότητα, μεστότητα, ωριμότητα και ορθότητα, όσο είναι εφικτό κάτι τέτοιο, γιατί ούτως ή άλλως η προσωπική γνώμη του καθενός ενέχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας και της ατέλειας. Την εφαρμογή αυτήν τη χρησιμοποιούν πολλά μικρά παιδιά τα οποία ακόμα δεν έχουν διαμορφώσει πλήρως τη συνείδησή τους, είναι tabula rasa. Εάν υπάρχει, λοιπόν, έστω και μία πιθανότητα να επηρεάσω ένα παιδί, τουλάχιστον ας γίνει προς το καλύτερο.»

@cathleen____Reply to @anonymous3706 #fy #greece

♬ original sound – Cathleen

Ψάχνεις πληροφορίες πριν απαντήσεις στους followers σου;

«Συνήθως στις σοβαρές ερωτήσεις κοινωνικού περιεχομένου, έχω αναζητήσει το θέμα πολύπλευρα εκ προοιμίου, από δική μου προσωπική περιέργεια. Επομένως, η ερώτηση αποτελεί την αφορμή για να πω όσα πιστεύω. Επίσης, όταν λέω πως έχω αναζητήσει το θέμα πολύπλευρα, εννοώ ότι έχω διαβάσει πολλές διαφορετικές απόψεις -σε κάποια θέματα μπορεί να έχω διαβάσει και βιβλία- και ότι έχω συζητήσει και με τους γονείς μου και τις φίλες μου που ασχολούνται ενεργά με το κοινωνικό γίγνεσθαι και αναλύουμε συνεχώς σοβαρά θέματα.

Έτσι, μέσα από το διάλογο και τη διαφωνία, προσπαθώ να διαμορφώνω μια σφαιρική άποψη, όσο αυτό είναι δυνατό. Σε ερωτήσεις για διάβασμα ή για τη σχολή μου, μιλάω μέσα από την προσωπική μου εμπειρία. Τέλος, σε ερωτήσεις ιατρικού περιεχομένου, οι γνώσεις μου προέρχονται από όσα διδάσκομαι και διαβάζω στη σχολή και είναι επικαιροποιημένες.»

Είσαι αναμφισβήτητα μια όμορφη κοπέλα. Πιστεύεις έπαιξε ρόλο αυτό στο να έχεις τόσος ακόλουθους;

«Θεωρώ πως το κοινό είναι εξαιρετικά έξυπνο. Επομένως, εάν το περιεχόμενο των βίντεο μου δεν είχε κανένα ενδιαφέρον και κάτι να προσφέρει, δεν θα με ακολουθούσαν. Η εσωτερική ομορφιά του ανθρώπου είναι εκείνη που έχει ουσιαστικά νόημα. Η καλοσύνη, η ευγένεια, το πως θα φερθείς, το πως θα μιλήσεις και τι θα πεις είναι αυτά που μετράνε.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο