Μετά την ανακοίνωση του ζευγαριού για το διαζύγιο, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πως θα γίνει η μοιρασιά της αμύθητης περιουσίας. Από ότι φαίνεται τα πρώτα βήματα γίνονται, και ο χρόνος θα δείξει αν όντως ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς θα καταφέρουν να λύσουν τις διαφορές τους χωρίς «παρατράγουδα» συνεχίζοντας την κοινή επαγγελματική τους πορεία όπως έχουν άλλωστε ανακοινώσει.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ζευγάρι θα χωρίσει την περιουσία του με ιδιωτικό συμφωνητικό, ενώ το E!News αποκάλυψε ότι μετά την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε η Μελίντα, o Μπιλ μετέφερε στο όνομά της $14,1 εκατομμύρια σε μετοχές της Canadian National Railway Company, $2,94 εκατομμύρια σε μετοχές της AutoNation, μετοχές αξίας $2.4 δισ. της Cascade Investment, Bill Gate’s investment vehicle, $25.8 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexico-based Coca-Cola Femsa και $155.4 εκατομμύρια σε μετοχές της Mexican broadcaster Grupo Televisa SA.

Διαβάστε επίσης: Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Πώς θα χωρίσουν την περιουσία τους

Τα ποσά αυτά μπορεί να μοιάζουν μικρά σε σύγκριση με την περιουσία του που, σύμφωνα με το Forbes, αυτή την χρονιά υπολογίζεται στα 129 δισ. δολάρια, ωστόσο φαίνεται πως είναι απλώς το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας διαζυγίου και διευθέτησης της περιουσίας, αφού δεν είχε υπογράφει προγαμιαίο συμφωνητικό.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Microsoft και είχε παντρευτεί στη Χαβάη το 1994. Το 2000 είχαν ιδρύσει το Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς Foundation, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, των ασθενειών και των ανισοτήτων στον κόσμο”, την οποία θα συνεχίσουν να διευθύνουν μαζί ακόμη και μετά το διαζύγιό τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο