Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βόλος – ΑΕΛ 3-1: Δάκρυσε ο κάμπος για την Λάρισα (3-1)

Βόλος – ΑΕΛ 3-1: Δάκρυσε ο κάμπος για την Λάρισα (3-1)

Ο Βόλος νίκησε με 3-1 την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και την έριξε στη Superleague 2.

Τέλος εποχής. Η ΑΕΛ δεν κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα στο ματς με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι άουτ υποβιβάστηκε στην Superleague 2.

Οι Βυσσινί δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την ήττα του Παναιτωλικού από τον Ατρόμητο (1-3), καθώς ηττήθηκαν εκτός έδρας με 3-1 από τον Βόλο για την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ και αποχαιρέτησαν τη μεγάλη κατηγορία.

Η ΑΕΛ, μία στροφή πριν το τέλος, έχει τρεις πόντους λιγότερους από τον Παναιτωλικό, αλλά ακόμα και αν οι δύο ομάδες τελειώσουν τα πλέι άουτ με τους ίδιους βαθμούς, οι Θεσσαλοί υποβιβάζονται, καθώς μειονεκτούν στο τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας, το οποίο αναφέρει ότι η κατάταξη γίνεται ανάλογα με «τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος».

Υστερα από πέντε χρόνια στα σαλόνια της Superleague, η Λάρισα πέφτει απευθείας στη δεύτερη κατηγορία, ενώ ο Παναιτωλικός θα δώσει μπαράζ με τον 2ο της Superleague 2.

Κυριάρχησε ο Βόλος

Η ΑΕΛ «καιγόταν» για βαθμούς, αλλά ο Βόλος ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι.

Οι γηπεδούχοι μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης άγγιξαν το γκολ με τον Δουβίκα, αλλά ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να σκοράρει από το ύψος του πέναλτι. Στο 6’ ο Ντουρμισάι απάντησε στην ευκαιρία του Βόλόυ, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ.

Ο,τι δεν κατάφερε στο 3’, το έκανε στο 8’ ο Δουβίκας. Ο Νίνης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον νεαρό επιθετικό και αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Ναγκί. Αυτή τη φορά δεν λάθεψε και με το 14ο φετινό του γκολ έκανε το 1-0 για τον Βόλο. Μετά το γκολ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το παιχνίδι και την ΑΕΛ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Στο 38’ μάλιστα ο Βόλος έκανε το 2-0 με τον Μπαρτόλο. Ο Δουβίκας από εκτελεστής έγινε δημιουργός, έστρωσε την μπάλα στον συμπαίκτη του και αυτός «εκτέλεσε» τον Ναγκί για το 2-0, που ήταν και το σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φέστα άλλαξε το σύστημα της ΑΕΛ σε 3-5-2 και στο 51’ ο Ακούνια έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει σε 2-1. Αδειασε δύο αντιπάλους, σούταρε, αλλά η μπάλα  πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κλέιμαν. Οκτώ λεπτά αργότερα το έργο των Βυσσινί έγινε ακόμα πιο δύσκολο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσόσιτς.

Στο 68’ η ΑΕΛ, πάντως, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες, βρήκε τον τρόπο να μειώσει και να ξαναμπει στο παιχνίδι. Ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι σε χέρι του Τέκιο και ο Ντουρμισάι μείωσε σε 2-1 από το σημείο του πέναλτι. Η χαρά των φιλοξενούμενων, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, καθώς στο 74’ ο Μπαρτόλο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 3-1 και έβαλε… ταφόπλακα στα όνειρα της ΑΕΛ.  Ο άσος του Βόλου έπιασε ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της Λάρισας, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη των γηπεδούχων.

Το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Βόλο να παίρνει τη νίκη και την ΑΕΛ να υποβιβάζεται και μαθηματικά στη Superleague 2.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Τέκιο, Γκρίλο, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (81′ Κρητικός), Μπαριέντος (46′ Ριένστρα), Νίνης (66′ Μπουένο), Μαρτίνες (46′ Περέα), Μπαρτόλο (78′ Κιάκος), Δουβίκας.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Γιακιμόφσκι, Τσόσιτς, Μαξιμένκο, Στίφλερ (49′ Μουκαντζό), Κολομπίνο, Νικολιάς, Ακούνια, Πινακάς, Ντουρμισάι (83′ Γρηγορόπουλος).

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024