Το κάστρο Μπραν είναι ένα κάστρο το οποίο βρίσκεται κοντά στο χωριό Μπραν, της Κομητείας Μπρασόβ, στην κεντρική Ρουμανία. Το κάστρο χτίστηκε τον 13ο αιώνα από το Τευτονικό Τάγμα ι σήμερα αποτελεί εθνικό μνημείο της Ρουμανίας.

Βρίσκεται στα όρια Τρανσυλβανίας και Βλαχίας και αναφέρεται ως το «κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Από μια ματιά στους τουριστικούς οδηγούς μπορεί να διαβάσει κανείς ότι λειτουργεί ως μουσείο.

Όλα αυτά μέχρι πρότινος, για πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει:

Οι επισκέπτες του κάστρου δεν έχουν σημάδια στο λαιμό (όπως προβλέπει η λαϊκή παράδοση με τον Κόμη Δράκουλα), αλλά στο μπράτσο, καθώς το διάσημο κάστρο λειτουργεί πλέον ως εμβολιαστικό κέντρο.

Μάλιστα, το προσωπικό του Κάστρου ελπίζει ότι η υπηρεσία αυτή θα φέρει περισσότερους ανθρώπους στα Καρπάθια Όρη της Ρουμανίας, όπου η τουριστική κίνηση έχει καταρρεύσει από την αρχή της πανδημίας.

Οποιοσδήποτε μπορεί να εμφανιστεί χωρίς ραντεβού κάθε Σαββατοκύριακο τον Μάιο, και να δει χωρίς να πληρώσει εισιτήριο την έκθεση με τα 52 μεσαιωνικά όργανα βασανιστηρίων.

«Η ιδέα … ήταν να δείξουμε πώς οι άνθρωποι βασανίζονταν πριν από 500-600 χρόνια στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του κάστρου, Alexandru Priscu.

Η κυβέρνηση της Ρουμανίας έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιάσει 10 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Σεπτέμβριο, αλλά μια έρευνα που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο από το think tank Globsec που εδρεύει στην Μπρατισλάβα έδειξε ότι οι Ρουμάνοι είχαν την λιγότερο προθυμία να εμβολιαστούν μεταξύ των ανατολικών μελών της ΕΕ.

Πηγή: OT.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο