Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιορτή της Μητέρας: Ιδέες για τα πιο τρυφερά και πρωτότυπα δώρα

Γιορτή της Μητέρας: Ιδέες για τα πιο τρυφερά και πρωτότυπα δώρα

Η Σίσσυ Καλλίνη παρουσίασε στο «Πάμε Δανάη!» ιδέες για τα πιο τρυφερά και πρωτότυπα δωράκια που μπορούμε να κάνουμε στις μητέρες μας

Την Κυριακή 9 Μαΐου πέφτει φέτος η Γιορτή της Μητέρας και η Σίσσυ Καλλίνη παρουσίασε στην παρέα του «Πάμε Δανάη!» εύκολες λύσεις για τα πιο τρυφερά και πρωτότυπα δωράκια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας και να χαρίσουμε στα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα: τις μανούλες μας!

Η Γιορτή της Μητέρας είναι μία κινητή εορτή που πέφτει πάντα τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Στην σύγχρονη εποχή, η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε τον 19ο αιώνα μιας και η Αμερικανίδα Αν Μαρία Ριβς Τζάρβις διοργάνωσε για πρώτη φορά, το 1865, ένα κίνημα με το όνομα «Mothers Friendships Day» και ανάλογες συναντήσεις.

Η Γιορτή της Μητέρας στην Ελλάδα συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, μιας και η Ορθόδοξη Εκκλησία τότε τιμά το ότι η Παναγία και ο Ιωσήφ πηγαίνουν τον μόλις 40 ημερών Ιησού στον Ναό για να πάρει την «ευλογία» («σαράντισμα» κατά τη σημερινή ορολογία).

Ωστόσο, από τη δεκαετία του 1960, η Ελλάδα ακολούθησε και σε αυτό τον δυτικό εορτασμό και, πλέον, η Γιορτή της Μητέρας τιμάται τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου κάθε έτους.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024