Μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο ΒΗΜΑGAZINO η Λένα Παπαρρηγοπούλου, η όμορφη Σταρ Ελλάς 2020 η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει το μόντελινγκ για να γίνει συγγραφέας.

Η Ελληνίδα καλλονή, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 2002 και έχοντας ακολουθήσει μία επιτυχημένη πορεία στον χώρο του μόντελινγκ, αποφάσισε να αποσυρθεί γρήγορα, ακολουθώντας την πραγματική της κλίση, εκείνο το παιδικό της όνειρο να γίνει συγγραφέας. Θέμα DNA; Ίσως.

Είναι άλλωστε απόγονος της οικογένειας του ακαδημαϊκού και εθνικού μας ιστοριογράφου Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου. Αφορμή για την κουβέντα μας είναι η έκδοση του πρώτου της βιβλίου «Στωική φιλοσοφία της θρησκείας».

«Πρόκειται για έναν οδηγό με τις αρχές του στωικισμού» αναφέρει μιλώντας στο ΒΗΜΑGAZINO και συμπληρώνει:

«Η στωική φιλοσοφία θέλησε να δώσει απαντήσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής της (σ.σ.: αναπτύχθηκε στη διάρκεια των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων μιλώντας για έννοιες όπως το Σύμπαν, ο κόσμος, η φύση, η ύλη, η ζωή, η ευδαιμονία, ο άνθρωπος και ο Θεός. Ζητήματα που μέχρι σήμερα αποτελούν καίρια ερωτήματα».

Τι σας οδήγησε τελικά να σπουδάσετε θεολογία και αργότερα να συνεχίσετε με μεταπτυχιακές σπουδές στο πεδίο της Φιλοσοφίας;

Παρατήρησα μια έλξη ως προς το συγκεκριμένο αντικείμενο σπουδών, που επιβεβαιώθηκε από την επιμέλεια, το άνετο διάβασμα και τις επιτυχημένες εξεταστικές μου, σε συνάρτηση με το γεγονός ότι σπουδάζοντας η «ζωή μου έρεε εύκολα», παρόλο που ταυτόχρονα δούλευα ως επαγγελματίας μοντέλο. Επιπλέον, μου άρεσε να είμαι φίλος με τη σοφία (φιλόσοφος), επειδή πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε εν δυνάμει σοφοί.

Ούσα φοιτήτρια Θεολογίας, πήρατε μέρος στα καλλιστεία, όπου κερδίσατε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς. Νιώσατε ότι με έναν τρόπο σπάσατε τα στερεότυπα;

Αν και δεν το έκανα εσκεμμένα, ως κρυφά επαναστατικός χαρακτήρας, γνωρίζω ότι τα στερεότυπα- ως λόγος ανάπτυξης συμπεριφορών προκατάληψης-καλό είναι να το ανατρέπουμε. Το να σπουδάσω Θεολογία ήταν επιθυμία μου για επαφή με το ωραίο, καθώς δεν υπάρχει ίσως κάτι ωραιότερο από την παρουσία του Θείου. Εάν το σκεφτείτε καλύτερα, οι δύο κόσμοι (μόδας και Θεολογίας) συνδέονται, αφού και οι δύο έχουν ως βάση ύπαρξης το κάλλος.

Γιατί αποφασίσατε να αφήσετε τόσο γρήγορα πίσω σας τον χώρο του μόντελινγκ;

Το μόντελινγκ ήταν ένα από τα σκαλοπάτια της εξέλιξης μου ως ανθρώπου, μέσα από τις εμπειρίες που έζησα σε ένα αρκετά πολύπλοκο περιβάλλον εργασίας, τα οποίο μου χάρισε πλούσια συναισθήματα και ζωή. Όταν «ανέβηκα» αυτό το σκαλοπάτι, πέρασα σε επόμενη φάση ζωής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο