Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλιφόρνια: Κόνδορες επιτίθενται σε σπίτι και το καταστρέφουν - Σοκάρουν οι εικόνες

Καλιφόρνια: Κόνδορες επιτίθενται σε σπίτι και το καταστρέφουν – Σοκάρουν οι εικόνες

Καταστράφηκαν βεράντα, πόρτες, παράθυρα και φυτά.

Άναυδοι έμειναν οι ιδιοκτήτες ενός σπιτιού στην Καλιφόρνια, με τις εικόνες που αντίκρισαν όταν επέστρεψαν σε αυτό από διακοπές. Η κυρία Cinda Mickols είχε φύγει για το Σαββατοκύριακο και επιστρέφοντας στην οικία της βρήκε κάποιους απροσδόκητους επισκέπτες. Περίπου 15 – 20 κόνδορες είχαν κατεβεί στο σπίτι της στη Νότια Καλιφόρνια. Τουλάχιστον 13 παρέμεναν στη βεράντα της ενώ υπήρχαν αρκετοί ακόμη στην οροφή.

«Όταν έφτασα στο σπίτι τη Δευτέρα, ήμουν τόσο έκπληκτη και θυμωμένη με τους κόνδορες. Το να έχω τόσους κόνδορες στο σπίτι μου ήταν σουρεαλιστικό. Η φύση είναι καταπληκτική.», είπε η κυρία Mickols, σύμφωνα με τους «New York Times». Η κόρη της, Seana Quintero, που θεώρησες επίσης περίεργη τη συγκέντρωση τόσων πολλών κονδόρων, καθώς είναι είδος υπό εξαφάνιση ανέβασε φωτογραφίες στο Twitter γράφοντας ότι τα πουλιά κατέστρεψαν τη βεράντα και ξερίζωσαν φυτά. Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 21.000 likes, με τους χρήστες να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι.

Επίσης, η κυρία Mickols ανέφερε ότι οι κόνδορες της κατέστρεψαν τις πόρτες και τα παράθυρα. «Το χειρότερο ήταν το περιττώματα. Υπάρχουν πολλά και είναι δύσκολο να καθαριστούν», περιέγραψε. Παράλληλα, η 69χρονη ήρθε σε επαφή με κάποιες ομάδες που ασχολούνται με τους κόνδορες προκειμένου να παρατηρήσουν τα πουλιά «και ίσως να τη βοηθήσουν να τα κρατήσει μακριά από το σπίτι της».

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε το μέγεθος της καταστροφής

Φωτογραφία από τους «New York Times»

Φωτογραφία από τους «New York Times»

Τι γνωρίζουμε για τους κόνδορες

Οι κόνδορες είναι τα μεγαλύτερα πουλιά στη Βόρεια Αμερική. Το είδος τους βρίσκεται σε κίνδυνο από τη δεκαετία του 1950 καθώς ο άνθρωπος άρχισε να εισβάλλει στους φυσικούς τους βιότοπους. Τα κελύφη των αυγών τους έχουν επίσης επηρεαστεί από την έκθεση στο παρατεταμένο φυτοφάρμακο DDT. Οι πληθυσμοί τους μειώθηκαν σιγά σιγά δραματικά, και το 1967, ο κόνδορας της Καλιφόρνιας αναφέρθηκε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ως απειλούμενος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024