Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Προειδοποιεί τους χρήστες πριν ανεβάσουν προσβλητική ανάρτηση

Twitter: Προειδοποιεί τους χρήστες πριν ανεβάσουν προσβλητική ανάρτηση

Πρόκειται για μια λειτουργία που εισήγαγε δοκιμαστικά πέρυσι η πλατφόρμα και πλέον την επεκτείνει σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις στα αγγλικά.

Το Twitter καλεί πλέον τους χρήστες να το ξανασκεφτούν και να διορθώσουν ένα πιθανά προσβλητικό ή επιβλαβές tweet τους, πριν το δημοσιεύσουν.

Πρόκειται για μια λειτουργία που εισήγαγε δοκιμαστικά πέρυσι η πλατφόρμα και πλέον την επεκτείνει σε όλους τους λογαριασμούς που έχουν ενεργοποιήσει τις ρυθμίσεις στα αγγλικά, σε συσκευές iOS και Android.

Στη δοκιμή που έκανε πέρυσι το Twitter, ενθάρρυνε τους χρήστες να ξανασκεφτούν μια πιθανά επιβλαβή ή προσβλητική απάντηση, πριν τη δημοσιεύσουν. Έπειτα από αυτή την υπενθύμιση, οι χρήστες μπορούσαν να διορθώσουν το tweet, να το διαγράψουν ή να το δημοσιεύσουν στην αρχική του μορφή.

Αυτά τα τεστ, σύμφωνα με την πλατφόρμα, έδειξαν ότι μειώθηκαν οι προσβλητικές αναρτήσεις. Συγκεκριμένα, μετά την υπενθύμιση το 34% των χρηστών διόρθωσαν την αρχική απάντησή τους ή αποφάσισαν να μην τη στείλουν καν.

Ακόμη, μετά την πρώτη υπενθύμιση, κατά μέσο όρο οι χρήστες έγραψαν κατά 11% λιγότερο προσβλητικές απαντήσεις στη συνέχεια. Επιπλέον, σύμφωνα με το Twitter, μετά την υπενθύμιση, ήταν λιγότερο πιθανό οι χρήστες να λάβουν οι ίδιοι προσβλητικές απαντήσεις.

Μεταξύ των αλλαγών που έκανε το Twitter μετά τις αρχικές δοκιμές ήταν το σύστημα να λαμβάνει υπόψη τη φύση της σχέσης μεταξύ των δύο λογαριασμών, αυτού που έχει κάνει την ανάρτηση και εκείνου που απαντά. Για παράδειγμα, αν οι δύο χρήστες ακολουθούν ο ένας τον άλλον και είναι συχνές οι μεταξύ τους απαντήσεις, τότε είναι πιθανότερο να έχουν μια καλύτερη αντιληψη για το προτιμώμενο ύφος επικοινωνίας, σημειώνει η πλατφόρμα.

Τα τελευταία χρόνια τα social media προσπαθούν να βάλουν ένα φρένο στο προσβλητικό περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Τα πιο πρόσφατα στατιστικά του Twitter- από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020- δείχνουν ότι αφαιρέθηκε πιθανά προσβλητικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε από 1,9 εκατομμύρια χρήστες, όπως και ότι η πλατφόρμα προχώρησε σε αναστολή 925.700 λογαριασμών για παραβίαση των κανονισμών.

Η συζήτηση για τη ρύθμιση του περιεχομένου στα social media έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, με αφορμή και τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι πλατφόρμες για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Χθες, το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατήρησε τον αποκλεισμό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, αλλά επέπληξε την πλατφόρμα για το γεγονός ότι του έχει επιβάλει επ’ αόριστον απαγόρευση και έδωσε προθεσμία έξι μηνών για να καταλήξει σε μια αναλογική ποινή.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024