Όνειρο ήταν και πάει. Όπως ανακοινώθηκε η Gamescom 2021 δεν θα διεξαχθεί τελικά με την παρουσία κόσμου από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, καθώς η πανδημία του κοροναϊού ανέτρεψε τα σχέδια των διοργανωτών. Τον Μάρτιο είχε γίνει γνωστό πως το German Games Industry Association σχεδιάζει η φετινή Διεθνής Έκθεση Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών και Ψυχαγωγίας να πραγματοποιηθεί με έναν συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών. Ωστόσο, όπως φαίνεται τα σχέδια άλλαξαν.

Η υγειονομική κρίση στη Γερμανία βάζει «φρένο» και έτσι αποσύρθηκαν τα πλάνα για ένα υβριδικό σόου φέτος. Έτσι, λοιπόν η Gamescom 2021 θα είναι πλήρως ψηφιακή και δωρεάν για όλους, όπως συνέβη και το 2020. Ειδικότερα στην ανακοίνωση της Gamescom αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πήραμε αυτή την απόφαση μετά από εκτενείς συζητήσεις με συνεργάτες μας και εταιρίες που θα παρουσίαζαν τα προϊόντα τους. Λάβαμε υπόψη την τρέχουσα κατάσταση, εξαιτίας της οποίας πολλές εταιρείες δεν είναι σε θέση να συμμετάσχουν σε φυσικές εκδηλώσεις φέτος, αφού οι εξελίξεις παραμένουν δύσκολες». Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή όσον αφορά το Opening Night Live. Το event θα πραγματοποιηθεί κανονικά και θα το παρουσιάσει ο Geoff Keighley.

Δείτε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση:

Τι είναι η Gamescom:

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και σημαντικότερη έκθεση στον κόσμο όσον αφορά τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και ψυχαγωγία. Πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στην Κολωνία και φέρνει κοντά τους λάτρεις της τεχνολογίας και το gaming. Την τελευταία χρονιά που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του κόσμου, δηλαδή το 2019 περισσότεροι από 373.000 επισκέπτες, μεταξύ των οποίων 31.300 εμπορικοί επισκέπτες έδωσαν το «παρών». Συγχρόνως, οι εκθέτες έφτασαν τους 1.153.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο