Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φύλλο και φτερό από την αμερικανική εφορία οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων

Φύλλο και φτερό από την αμερικανική εφορία οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων

Δεύτερη «έφοδος» σε ανταλλακτήριο σε διάστημα ενός μήνα

Αναζητώντας φορολογουμένους που προσπαθούν να κρύψουν εισοδήματα μετατρέποντάς τα σε κρυπτονομίσματα, η αμερικανική εφορία έλαβε άδεια να κάνει φύλλο και φτερό ακόμα ένα δημοφιλές ανταλλακτήριο.

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνια έδωσε άδεια στην Εσωτερική Υπηρεσία Εισοδήματος (IRS) να επιδώσει κλήτευση στην Kraken, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Η IRS, εξηγεί το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του, αναζητά τις ταυτότητες φορολογουμένων που πραγματοποίησαν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ύψους τουλάχιστον 20.000 δολαρίων το διάστημα 2016-2020.

«Όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα οφείλουν να συμμορφώνονται με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους όπως όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι» τόνισε το τμήμα εσόδων του υπουργείου.

Διαβάστε επίσης:

Το ανταλλακτήριο Kraken, το οποίο δεν κατηγορείται για οποιοδήποτε αδίκημα, υποχρεούνται τώρα να παραδώσει όλα τα έγγραφα που αφορούν τους εν λόγω φορολογουμένους.

Τον Απρίλιο είχε προηγηθεί αντίστοιχη κλήτευση για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Circle στη Βοστώνη.

Η IRS έχει ξεκαθαρίσει εδώ και χρόνια ότι «τα εικονικά νομίσματα τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε συμβατικά νομίσματα θεωρούνται περιουσία για λόγους φορολόγησης».

«Τα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον γενικό ορισμό τους, αποτελούν ψηφιακές αναπαραστάσεις αξίας. Δεδομένου ότι οι συναλλαγές με κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι δύσκολο να ιχνηλατηθούν και έχουν μια εγγενώς ψευδοανώνυμη πλευρά, οι φορολογούμενοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν για να αποκρύπτουν φορολογητέα εισοδήματα από την IRS» εξηγεί η υπηρεσία, γνωστή για την αυστηρότητα και τις επιθετικές πρακτικές της κατά της φοροδιαφυγής.

Οι «έφοδοι» της αμερικανικής εφορίας στα ανταλλακτήρια έρχεται την ώρα που το Bitcoin και άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα γίνονται όλο και περισσότερο αποδεκτά ως μέσα συναλλαγής και αποταμίευσης και οι ισοτιμίες τους ακολουθούν ανοδικές τάσεις παρά τις απότομες διακυμάνσεις.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, η τιμή του Bitcoin διαμορφώνεται στα 57.893 ευρώ, συγκριτικά με λιγότερο από 10.000 δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024