Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουτιά του δείκτη γεννητικότητας προκάλεσε στις ΗΠΑ η πανδημία

Βουτιά του δείκτη γεννητικότητας προκάλεσε στις ΗΠΑ η πανδημία

Ο δείκτης γεννητικότητας στις ΗΠΑ  -ο αριθμός γεννήσεων ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας 15 με 44 ετών- μειώθηκε κατά 4% το 2020 για να φτάσει τα περίπου 3,6 εκατομμύρια μωρά.

Ο αριθμός των γεννήσεων στις ΗΠΑ έπεσε το 2020 στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και πάνω από τέσσερις δεκαετίες, μια τάση που παρατηρήθηκε και στην Ευρώπη, καθώς η πανδημία του κοροναϊού οδήγησε πολλούς στην ανεργία ή τους ανάγκασε να φροντίζουν άρρωστους συγγενείς.

Ο δείκτης γεννητικότητας στις ΗΠΑ  -ο αριθμός γεννήσεων ανά 1.000 γυναίκες ηλικίας 15 με 44 ετών- μειώθηκε κατά 4% το 2020 για να φτάσει τα περίπου 3,6 εκατομμύρια μωρά.

Ήταν η έκτη συνεχόμενη χρονιά που παρατηρείται μείωση των γεννήσεων στις ΗΠΑ, όμως το 2020 καταγράφηκε ο χαμηλότερος δείκτης από το 1979, δείχνουν τα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής Υγείας των Αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Τα CDC δεν απέδωσαν τη μείωση αποκλειστικά στην πανδημία, όμως οι ειδικοί είχαν προβλέψει ότι παράγοντες που συνδέονται με την υγειονομική κρίση, όπως το άγχος, θα μείωναν τη γεννητικότητας στις ΗΠΑ.

Σε γενικές γραμμές ο δείκτης γεννητικότητας μειώνεται τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ και άλλες ανεπτυγμένες χώρες, καθώς οι γυναίκες παντρεύονται σε μεγαλύτερη ηλικία και καθυστερούν να γίνουν μητέρες, ειδικά όταν οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το Brookings Institute είχε ανακοινώσει ότι αναμένει περίπου 300.000 λιγότερες γεννήσεις το 2021 στις ΗΠΑ.

Αντίστοιχη τάση παρατηρείται και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ιταλία, εννέα μήνες αφού επιβλήθηκε στη χώρα το πρώτο lockdown, οι γεννήσεις παρουσίασαν τον Δεκέμβριο μείωση 22%.

Μεγάλες εταιρείες βρεφικών ειδών, όπως οι Reckitt, Nestle και Danone, αναφέρουν πτώση στις πωλήσεις τους, κάτι που εν μέρει αποδίδεται στις μειωμένες γεννήσεις.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024