Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Φιλόδοξος «πράσινος νόμος» περιορίζει τις πτήσεις και τα πλαστικά

Γαλλία: Φιλόδοξος «πράσινος νόμος» περιορίζει τις πτήσεις και τα πλαστικά

Πέρασε με 332 ψήφους υπέρ και 77 κατά

Ένα ευρύ νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή υπερψηφίστηκε από τη γαλλική Εθνοσυνέλευση, το οποίο αποτρέπει μελλοντικές επεκτάσεις αεροδρομίων, απαγορεύσει τα θερμαντικά μέσα εξωτερικών χώρων και περιορίζει τις συσκευασίες.

Η Γαλλία στοχεύει στη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

Μετά από περισσότερες από 200 ώρες συζήτησης σε κοινοβουλευτικές επιτροπές οι νομοθέτες ενέκριναν το νομοσχέδιο με 332 ψήφους υπέρ και 77 κατά.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία : Καταργεί εγχώριες πτήσεις για να προστατεύσει το περιβάλλον

«Αντί για μεγάλα λόγια και τεράστιους και ανέφικτους στόχους που δημιουργούν μόνο κοινωνική αντιπαράθεση, θέτουμε σε εφαρμογή αποτελεσματικά μέτρα», δήλωσε η υπουργός Περιβάλλοντος Μπάρμπαρα Πομπιλί .

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, τα δημόσια σχολεία θα πρέπει να προσφέρουν ένα γεύμα χωρίς κρέας ή ψάρι τουλάχιστον μία ημέρα την εβδομάδα. Τα σούπερ μάρκετ θα πρέπει να μειώσουν τα απορρίματα συσκευασιών και να περικόψουν τη χρήση πλαστικών, ενώ προϊόντα όπως ρούχα θα πρέπει να φέρουν μια «οικολογική βαθμολογία» η οποία θα μετρά τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον.

Ο νόμος απαγορεύει επίσης την κατασκευή νέων αεροδρομίων ή την επέκταση της χωρητικότητας των υπαρχόντων αεροδρομίων. Επίσης, οι πτήσεις εσωτερικού σε δρομολόγια που εκτελούνται με τρένο κάτω των 2,5 ωρών θα εξαλειφθούν, εκτός εάν συνδέονται με διεθνή πτήση.

Εν τω μεταξύ, η πώληση αυτοκινήτων που εκπέμπουν περισσότερα από 95 γραμμάρια CO2 ανά χιλιόμετρο θα απαγορευτεί από το 2030 και παρατείνεται η επιδότηση για ηλεκτρικά ποδήλατα.

Πηγή: Ot.gr

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024