Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι γυρεύει στη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας;

Τι γυρεύει στη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας;

Με εντολή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Με εντολή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί τη Θράκη ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν.

Με τον πρεσβευτή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο eleftherostypos.gr, ο τούρκος αξιωματούχος θα φτάσει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Μαΐου, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Μαζί θα αναχωρήσουν για τη Θράκη, με πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση στην Κομοτηνή όπου θα δει τον ψευτομουφτή και παράγοντες της μειονότητας.

Θα επισκεφτεί επίσης το 1ο μειονοτικό δημοτικό σχολείο της πόλης και θα διανυκτερεύσει στην πρωτεύουσα της Ροδόπης.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου θα αναχωρήσει για την Ξάνθη, όπου θα συναντηθεί με τον τοπικό ψευτομουφτή και θα επισκεφτεί το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της πόλης.

Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Διδυμότειχο όπου θα επισκεφτεί το ιστορικό τέμενος Βαγιαζήτ, το οποίο αναστυλώνεται μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2017 και θα αναχωρήσει οδικώς για την Τουρκία.

Οι στόχοι της επίσκεψης

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ξαφνική επίσκεψη του υφυπουργού Εξωτερικών, η οποία γίνεται πριν το μουσουλμανικό Μπαϊράμι (13 Μαΐου), έχει ως στόχο να τονώσει το πεσμένο ηθικό των παραγόντων της μειονότητας που είναι «πιόνια» του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Επίσης αναμένεται να: ζητήσει την εφαρμογή από την Ελλάδα των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την αυτοαποκαλούμενη και παράνομη «Τουρκική» Ενωση Ξάνθης, να αναδείξει τη μη συντήρηση και αναστήλωση οθωμανικών μνημείων από την Ελλάδα και τέλος να απαιτήσει καλύτερες συνθήκες για τη μειονοτική εκπαίδευση και τη διεξαγωγή εκλογών Σχολικών Εφορειών.

Οπως είναι φυσικό, η Αθήνα θα παρακολουθήσει στενά την επίσκεψη, η οποία γίνεται σε περίοδο περιορισμών λόγω κοροναϊού.

Εκτιμάται ότι πραγματοποιείται για το… «θεαθήναι» καθώς οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας απαγορεύουν φαινόμενα μαζικής προσέλευσης στις συναντήσεις του υφυπουργού.

Ο Κιράν και το… Αουσβιτς του Εβρου

Για την ιστορία, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, είναι ο τούρκος αξιωματούχος που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων όταν τον Μάρτιο του 2019, αναφερόμενος στους εκ Τουρκίας προερχόμενους μετανάστες στον Εβρο, έκανε λόγο για «συνθήκες Αουσβιτς» στην περιοχή.

«Οι Ελληνες παίρνουν τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που θέλουν να περάσουν τα σύνορα για να κατευθυνθούν στην Ευρώπη και τους στέλνουν πίσω» είχε γράψει.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους» προσέθετε, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στο Twitter με σειρά φωτογραφιών που κατά κόρον έχουν χρησιμοποιήσει τουρκικά κυβερνητικά ΜΜΕ για να στηρίξουν την προπαγάνδα και την πολιτική του Ερντογάν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024