Λίγες ώρες πριν την Ανάσταση, οι μακρυμαλλούσες και οι μακρυμάλληδες είναι σίγουρο ότι έχουν ήδη αρχίσει να ανησυχούν μήπως το Άγιο Φως ξεφύγει από τη λαμπάδα του διπλανού τους και κάνει τα μαλλιά τους να λαμπαδιάσουν.

Φυσικά, τα μέτρα περιορισμού του κοροναϊού και η επιβεβλημένη κοινωνική αποστασιοποίηση δημιουργούν και ένα τείχος προστασίας για τις μπούκλες μας, όμως όπως όλοι ξέρουμε ποτέ δεν είναι απολύτως ασφαλείς από ένα απρόσεκτο χέρι.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, αν κάποιος πιστός φανεί κάπως απρόσεκτος;

Πρώτα από όλα, φυσικά, να σβήσουμε τη φλόγα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τα μαλλιά είναι ιδιαιτέρως εύφλεκτα, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν επέμβετε άμεσα, η… πυρκαγιά σύντομα θα εξαπλωθεί.

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας πια στο σπίτι, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με άφθονο κρύο νερό και απομακρύνετε τις καμμένες άκρες με καθοδικές και απαλές κινήσεις.

Το βράδυ, πέφτοντας για ύπνο, περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με κάποια ενυδατική κρέμα – ιδανικά κοιμηθείτε με μια μάσκα μαλλιών.

Σημαίνει αυτό ότι θα αποκαταστήσετε τη βλάβη; Σίγουρα όχι. Όπως καταλαβαίνετε, οι καμμένη επιφάνεια έχει χαθεί για πάντα.

Επομένως, τις επόμενες μέρες μάλλον θα χρειαστεί να τις περάσετε με τα μαλλιά σας πιασμένα σε μια αλογοουρά. Και ναι, μόλις ανοίξουν τα κομμωτήρια, καλό είναι να τρέξετε να κουρευτείτε.

Δεν πειράζει: Μπορεί ένα κοντότερο στυλ να σας ταιριάζει.

Πάντως, αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές πριν την εκκλησία, επενδύστε καλύτερα στην πρόληψη: Μην πλησιάσετε κανέναν – φέτος έχετε και την καλύτερη δικαιολογία – και σίγουρα, ό,τι μα ό,τι κι αν συμβεί, αποφύγετε τη λακ. Καλύτερα ελαφρώς αχτένιστη, παρά ξεμαλλιασμένη.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο