Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λας Βέγκας: Ζευγάρι βρήκε απολιθώματα χιλιάδων ετών στην αυλή του

Λας Βέγκας: Ζευγάρι βρήκε απολιθώματα χιλιάδων ετών στην αυλή του

Το περιστατικό έχει γίνει viral

Ένα ζευγάρι από το Λας Βέγκας θα χρειαστεί να περιμένει λίγο καιρό ακόμη μέχρι να χρειαστεί να φτιάξει την πισίνα που ονειρευόταν για το νέο του σπίτι.

Ο λόγος; Οι οικοδόμοι που έσκαψαν την αυλή τους ανακάλυψαν οστά που χρονολογούνται στην πιο πρόσφατη… εποχή των παγετώνων.

Ο Ματ Πέρκινς και η σύζυγός του, που μετακόμισαν πρόσφατα από την πολιτεία της Ουάσινγκτον σε ένα νεόδμητο σπίτι στη Νεβάδα, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί και εγκληματολογικό εμφανίστηκαν στο σπίτι τους τη Δευτέρα προκειμένου να αναλύσουν τα οστά.

«Ο άνθρωπος που μας έφτιαχνε την πισίνα είπε ότι θα ερχόταν για να τσεκάρει την πισίνα», είπε ο Πέρκινς στο KTNV-TV. «Υποθέσαμε ότι αυτό ήταν το φυσιολογικό και μετά ξυπνήσαμε και τον είδαμε στην αυλή μαζί με την αστυνομία».

While excavating for a pool, residents near Floyd Lamb Park encountered bones determined to likely be between 14,000 &…

Posted by City of Las Vegas Government on Thursday, April 29, 2021

Οι οικοδόμοι ανακάλυψαν τα οστά περίπου 1,5 μέτρο κάτω από το έδαφος. Μετά από έρευνα, η αστυνομία κατέληξε ότι τα οστά δεν ανήκαν σε άνθρωπο, επομένως δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους.

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Επιστημών της Νεβάδα, Τζόσουα Μποντ, ανέφερε ότι τα οστά είναι περίπου 6.000 έως 14.000 ετών, και ανήκαν σε άλογο ή σε κάποιο άλλο θηλαστικό αντίστοιχου μεγέθους.

Ο Μποντ τόνισε επίσης ότι στην περιοχή όπου βρέθηκαν υπάρχουν φυσικές πηγές, τις οποίες επισκέπτονταν τα άγρια ζώα για να πιουν νερό, μετά τις περιπλανήσεις τους στην έρημο Μοχάβε, πριν από περίπου 14.000 χρόνια.

Κοντά στο σπίτι των Πέρκινς υπάρχει άλλωστε και ένα μνημείο απολιθωμάτων, όπου είχαν εντοπιστεί σπάνια απολιθώματα ζώων που έχουν πια χαθεί, όπως τα μαμούθ.

«Οι άνθρωποι που σκάβουν στις αυλές τους, δεν αποκλείεται να βρουν κάτι», εξήγησε ο Μποντ. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν νομοθεσία που προβλέπει ότι τα απολιθώματα ανήκουν στους ιδιοκτήτες της έκτασης όπου εντοπίστηκαν.

Με πληροφορίες από Associated Press

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024