Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπαλί: Απειλεί να απελάσει YouTubers εξαιτίας βίντεο με… ψεύτικες μάσκες

Μπαλί: Απειλεί να απελάσει YouTubers εξαιτίας βίντεο με… ψεύτικες μάσκες

Στο βίντεό τους οι δύο τουρίστες έκαναν πλάκα με τα μέτρα κατά του κοροναϊού

Δυο YouTubers κινδυνεύουν με απέλαση από το Μπαλί, μετά από ένα αστείο βίντεο που ανάρτησαν, στο οποίο μία από αυτές απεικονίζεται να σπάει τα μέτρα που ισχύουν στη χώρα για τη χρήση μάσκας.

Ο Τζος Πέιλερ Λιν και η Λέια Σε φέρονται να ήρθαν αντιμέτωπες με την κατάσχεση των διαβατηρίων τους από την τοπική κυβέρνηση, ενώ τώρα κινδυνεύουν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την Ινδονησία εξαιτίας του συγκεκριμένου βίντεο.

Στο βίντεο, η Σε επιχειρεί να μπει σε ένα σουπερμάρκετ, από το οποίο όμως τη διώχνουν επειδή δεν φορά μάσκα. Τότε, ο Λιν ζωγραφίζει μια μάσκα στο πρόσωπό της, και η φίλη της καταφέρνει να μπει και να ψωνίσει.

Το βίντεο, που αναρτήθηκε στις 22 Απριλίου έγινε viral. Ο Λιν έχει 3,4 εκατ. εγγεγραμμένους στο κανάλι του στο YouTube.

Η Ινδονησία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας. Η αστυνομία έχει δικαίωμα να επιβάλει πρόστιμο ακόμη και αν δεν υπάρχει άλλο προγενέστερο παράπτωμα και να απελάσει τους πολίτες άλλων χωρών, αν εκείνοι έχουν ήδη υποπέσει και σε άλλο ατόπημα.

Παρά το γεγονός ότι οι δυο γυναίκες δεν έχουν διαπράξει κάποιο άλλο αδίκημα, η δημοσιότητα που έλαβε το βίντεο έκανε τις μπαλινέζικες αρχές να τους αφαιρέσουν τα διαβατήρια. Ο Λιν φέρεται να κατάγεται από την Ταϊβάν αλλά να διαμένει στις ΗΠΑ, ενώ η Σε είναι ρωσίδα πολίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Θα ανακριθούν με τη βοήθεια της υπηρεσίας μετανάστευσης προκειμένου να αποφασιστεί το κατά πόσον θα τις απελάσουμε», δήλωσε ο Ι Πούτου Σούργια Ντάρμα, εκπρόσωπος της τοπικής υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Μπαλί, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Ο Λιν έκτοτε έχει κατεβάσει το βίντεό του από το κανάλι του στο YouTube. Στις 24 Απριλίου, ανάρτησε ένα βίντεο στο Instagram του όπου ο ίδιος, η Σε και ο δικηγόρος τους απολογούνται για τη φάρσα. Το βίντεο έχει υπότιτλους στα αγγλικά και τα ινδονησιακά.


«Πρόθεσή μου όταν γυρνούσα αυτό το βίντεο δεν ήταν να δείξω έλλειψη σεβασμού ή να παροτρύνω τον οποιονδήποτε να μην φορέσει μάσκα», υποστήριξε ο Λιν. «Έφτιαξα αυτό το βίντεο για να διασκεδάσω τον κόσμο γιατί είμαι δημιουργός περιεχομένου και είναι δουλειά μου να διασκεδάζω τον κόσμο». Αργότερα, προσθέτει: «υποσχόμαστε ότι δεν θα το ξανακάνουμε».

Αυτή τη φορά, πάντως, φορούσαν μάσκα και οι δύο.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι έχουν εκδώσει 8.864 πρόστιμα για μη συμμόρφωση της νομοθεσίας του Μπαλί για τη χρήση μάσκας μέσα σε μια μόλις εβδομάδα. Το νησί είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους ξένους τουρίστες και πολλοί επιλέγουν να περάσουν εκεί την πανδημία αντί να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Με πληροφορίες από CNN

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024