Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαπίρ Μπέρμαν: Γράφει ιστορία ως η πρώτη transgender διαιτητής στο Ισραήλ

Σαπίρ Μπέρμαν: Γράφει ιστορία ως η πρώτη transgender διαιτητής στο Ισραήλ

Η Σαπίρ Μπέρμαν από το Ισραήλ, έκανε come out ως transegender και γράφει ιστορία ως η μοναδική γυναίκα στο επάγγελμα στην κορυφαία κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας

Την Κυριακή, θα εκτελέσει χρέη βασικού διαιτητή σε αγώνα playoff μεταξύ των ομάδων Hapoel Haifa και Beitar Jerusalem στο Ισραήλ. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι όμως σημείο ορόσημο σε αυτό που η Σαπίρ Μπέρμαν χαρακτηρίζει ως «μακρύ ταξίδι» για να ζήσει όπως πραγματικά είναι.

Η 26χρονη Σαπίρ Μπέρμαν από το Ισραήλ, έκανε come out ως transegender και γράφει έτσι ιστορία ως η μοναδική γυναίκα στο επάγγελμα στην κορυφαία κατηγορία των εθνικών πρωταθλημάτων της χώρας.

Η ίδια δηλώνει πως έχει λάβει την στήριξη της οικογένειάς της, του τοπικού σωματείου διαιτητών, της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας αλλά και των διεθνών αξιωματούχων ποδοσφαίρου, ενώ παίκτες και φίλαθλοι έχουν αρχίσει να της απευθύνονται ως γυναίκα, ακόμη κι όταν διαμαρτύρονται για τις ενέργειές της στο παιχνίδι.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στήριξε επισήμως την απόφασή της.

«Έχουμε νέα διαιτητή, της Σαπίρ Μπέρμαν», έγραψε σε μήνυμα στο Twitter. «Είμαστε τόσο περήφανοι».

Το Ισραήλ είναι γενικά προοδευτικό απέναντι στα δικαιώματα της κοινότητας LGBTQ, ωστόσο υπάρχουν αγώνες ποδοσφαίρου που παίζονται σε συντηρητικές κοινωνίες.

«Πάντα έβλεπα τον εαυτό μου ως γυναίκα, από νεαρή ηλικία», δηλώνει η Μπέρμαν, που γεννήθηκε με το όνομα Σάγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα κεντρικά γραφεία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Ισραήλ.

«Κατάλαβα ότι η κοινωνία δεν θα με αποδεχθεί, δεν θα είναι στο πλευρό μου, οπότε συνέχισα έτσι για σχεδόν 26 χρόνια», πρόσθεσε.

Η Μπέρμαν εξήγησε ότι η ενασχόληση με ένα τόσο ανδροκρατούμενο επάγγελμα ήταν εκείνο που την έκανε να διστάσει να μιλήσει δημοσίως.

Ωστόσο πριν από έξι μήνες, η ίδια αποφάσισε να αλλάξει μια για πάντα τη ζωή της:

«Αποφάσισα να κάνω come out για να δείξω ποια είμαι, πρώτα από όλα στον εαυτό μου, για την ψυχή μου», δήλωσε χαμογελώντας.

Μέχρι στιγμής η Σαπίρ Μπέρμαν υποστηρίζει ότι δεν έχει αντιμετωπίσει προβλήματα από φιλάθλους, προσθέτοντας πως ο κόσμος του ποδοσφαίρου υπήρξε πολύ υποστηρικτικός, ενώ όπως εξηγεί η ίδια, ήδη υπάρχουν παίκτες που της απευθύνονται ως γυναίκα.

«Μου δείχνει ότι υπάρχει αλλαγή στην κοινωνία» υπογραμμίζει η Σαπίρ Μπέρμαν.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024