Οι γάτες είναι αναντίρρητα πολύ όμορφες. Οι πόζες τους είναι τόσο κομψές που μοιάζουν σαν να είναι πίνακες ζωγραφικής μεγάλων δασκάλων της τέχνης. Μια γάτα στη Ρωσία το έχει πάει την πόζα σε άλλο επίπεδο, στην πραγματικότητα είναι θέμα πολλών διάσημων έργων ζωγραφικής από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Το όμορφο, παχουλό, τζίντζερ τιγρέ γατάκι με το φοβερό όνομα, Ζαρατούστρα, «χώνεται» άνετα στους πίνακες και ταιριάζει ακριβώς.

«Αν ταιριάζει, κάθομαι ή ξαπλώνω, σε ό, τι κι αν απεικονίζει ο καλλιτέχνης», πιστεύει η viral γάτα σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις της.

Η γυναίκα που έχει υιοθετήσει την γάτα, Svetlana Petrova, την φωτογραφίζει να στέκεται αριστοκρατικά ανάμεσα σε αμέτρητους εμβληματικούς πίνακες, που κυμαίνονται από τα γνωστά έργα των Vincent van Gogh, Leonardo da Vinci, Rembrandt, J. Vermeer, Frida Kahlo, Diego Velazquez και πολλούς άλλους που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της τέχνης. Η Ζαρατούστρα έχει γίνει αρκετά διάσημη για τις εμφανίσεις της σε αυτά τα διάσημα έργα, και μάλιστα έχει πραγματοποιήσει και μια έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι φωτογραφίες  κοινοποιήθηκαν επίσης από ορισμένα μουσεία, που έχουν στην κατοχή τους αυτούς τους εμβληματικούς πίνακες.

Ποιος θα πίστευε ότι αυτό το γατάκι θα γίνει το πρόσωπο που σχετίζεται με τους μεγάλους καλλιτέχνες;

Ο σκοπός της γατούλας είναι διπλός: φυσικά η ψυχαγωγία, αλλά και η εκπαίδευση. Η Ζαρατούστρα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση για τα μεγάλα έργα τέχνης και βοηθά τα έργα να γίνουν viral, αναζωογονώντας τα και δίνοντάς τους μια σύγχρονη πινελιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο