Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παγώνη: Οι εισηγήσεις είναι επιστημονικές αλλά οι αποφάσεις κυβερνητικές

Παγώνη: Οι εισηγήσεις είναι επιστημονικές αλλά οι αποφάσεις κυβερνητικές

Την εκτίμησή της για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ του Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Την εκτίμησή της για τη διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα εξέφρασε στην εκπομπή ΒΑΒΕΛ του Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

«Από επιστημονική ομάδα»

«Επειδή μιλάμε για νόσο, τη νόσο Covid-19, προέχουν τα επιστημονικά δεδομένα και οι εισηγήσεις γίνονται από επιστημονική ομάδα» σημείωσε η κυρία Παγώνη, απαντώντας στο ερώτημα αν οι αποφάσεις είναι επιστημονικές ή πολιτικές.

«Οι εισηγήσεις είναι επιστημονικές, όμως οι τελικές αποφάσεις είναι κυβερνητικές» πρόσθεσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Επίσης, η Ματίνα Παγώνη υποστήριξε ότι ο κόσμος είναι πλέον πιεσμένος μετά τη δύσκολη περίοδο που πέρασε και υπάρχει επιθυμία για κοινωνικές επαφές.

«Αυτό θα πρέπει να γίνει με ειδικές συνθήκες. Οταν θα καλέσουμε κόσμο για φαγητό, καλό είναι να έχουν κάνει όλοι τα self tests για να υπάρχει ασφάλεια σε όσους βρεθούν στο ίδιο τραπέζι» πρόσθεσε.

«Δεν ξέραμε τις μας περιμένει»

«Μπλέξαμε με μια δύσκολη νόσο, με ένα πολύ δύσκολο ιό και ένα χρόνο τώρα προσπαθούμε να δώσουμε τη μάχη της καθημερινότητας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης προσπαθούν να μεταφέρουν προς όλους το πόσο δύσκολος και μεταδοτικός είναι ο ιός» τόνισε η κυρία Παγώνη, επαναλαμβάνοντας ότι όσοι βρεθούν στις εκκλησίες θα πρέπει να φορούν διπλή μάσκα, καθώς θα είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας γύρω από την εξέταση του ιού και των περιορισμών που έπρεπε να ληφθούν.

«Δεν ξέραμε τι μας περιμένει, γιατί είχαμε να κάνουμε με έναν άγνωστο ιό. Θεωρούσαμε ότι είναι εύκολος, αλλά η πορεία έδειξε ότι ήταν πολύ δύσκολος και με πολλές εκπλήξεις» συμπλήρωσε η Ματίνα Παγώνη.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών

Τέλος, η κυρία Παγώνη μίλησε για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, σημειώνοντας ότι είναι υποχρέωση και σεβασμός απέναντι σε κάθε ασθενή.

«Ολοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα πρέπει να εμβολιαστούν, δεν χρειάζεται κανέναν να μας επιβάλλει κάτι, γιατί είναι υποχρέωσή μας να το κάνουμε» κατέληξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024