Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
NOSEiD: Η εφαρμογή που βοηθά τα χαμένα σκυλιά να γυρίσουν πίσω στο σπίτι

NOSEiD: Η εφαρμογή που βοηθά τα χαμένα σκυλιά να γυρίσουν πίσω στο σπίτι

1 στα 3 κατοικίδια ζώα θα χαθούν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοικίδια στις ΗΠΑ χάνονται κάθε χρόνο.

1 στα 3 κατοικίδια ζώα θα χαθούν κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ σχεδόν 10 εκατομμύρια κατοικίδια στις ΗΠΑ χάνονται κάθε χρόνο.

Σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει αυτό το ζήτημα, η εταιρεία αφιερωμένη στην ευζωία των κατοικιδίων IAMS κυκλοφόρησε μια beta έκδοση της εφαρμογής της «NOSEiD», χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία για τον εντοπισμό χαμένων σκύλων από τη μύτη τους.

Η εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την adam & eveDDB, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους τετράποδους φίλους μας να βρουν ξανά το σπίτι τους.

Το «NOSEiD» του IAMS προσκαλεί τους χρήστες να δημιουργήσουν ένα προσαρμοσμένο προφίλ για το σκυλί τους, προσθέτοντας τη μύτη και μια φυσική περιγραφή τους. Σε περίπτωση που το κατοικίδιό τους χαθεί, ο κάτοχος μπορεί να το αναφέρει ως χαμένο και μια ειδοποίηση θα σταλεί αμέσως σε άλλους χρήστες της εφαρμογής. Όποιος βρει ένα χαμένο σκύλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να σαρώσει τη μύτη του κατοικίδιου ζώου, να κοιτάξει μέσα από τις ειδοποιήσεις που λείπουν και να αναζητήσει τους ιδιοκτήτες του. Εάν ο σκύλος αναγνωριστεί επιτυχώς, ο ανιχνευτής μπορεί να συνδεθεί με τον ιδιοκτήτη για να τον φέρει πίσω στην οικογένεια του το συντομότερο δυνατό.

Η ερευνητική ομάδα του adam & eveDDB δημιούργησε ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης για να αναγνωρίσει και να ανακαλέσει τις μύτες μεμονωμένων σκύλων, προτού αναπτύξει την τεχνολογία για να το καταστήσει διαθέσιμο σε ένα τυπικό smartphone. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την κάμερα για να σαρώσει τη μύτη του κατοικίδιου σε πραγματικό χρόνο και να τη μετατρέψει σε «αναγνωριστικό μύτης» – μια βιομετρική ταυτότητα μοναδική για κάθε σκύλο. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει μια ποικιλία χρήσιμων πόρων για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, όπως ένας διαδραστικός χάρτης χαμένων σκύλων αλλά και αφίσες με χαμένους σκύλους.

Δείτε το βίντεο

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024