Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκμενιστάν: Επίσημη αργία προς τιμήν του εθνικού του σκύλου

Τουρκμενιστάν: Επίσημη αργία προς τιμήν του εθνικού του σκύλου

Επιπλέον, ο πρόεδρος της χώρας έχει ανεγείρει ένα χρυσό άγαλμα και έχει αφιερώσει ωδή στον Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας (Alabai)

Το Τουρκμενιστάν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι καθιερώνει μια νέα, επίσημη αργία. Η είδηση θα ήταν αξιοσημείωτη ό,τι και αν αφορούσαν οι εορτασμοί αυτοί, γίνεται όμως εντυπωσιακή αν λάβουμε υπόψη ότι η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην εθνική ράτσα σκύλου της χώρας, τον Ποιμενικό Κεντρικής Ασίας (Alabai).

Ο πρόεδρος της χώρας φαίνεται πως έχει τεράστια αδυναμία στη ράτσα αυτή, αφού ήδη στη χώρα έχει ανεγερθεί χρυσό άγαλμα ενώ έχει γραφτεί και μια ωδή για τα σκυλιά Alabai.

Η νέα αργία ανακοινώθηκε την ημέρα των εορτασμών για την ράτσα αλόγων Ακάλ-Τέκε, την οποία το Τουρκμενιστάν αντιμετωπίζει επίσης ως κομμάτι της εθνικής του κληρονομιάς.

Η ημέρα του Alabai περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό για τον καλύτερο εκπρόσωπο της μεγαλόσωμης ράτσας τσοπανόσκυλων. Ο πρόεδρος, Κουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ, που διοικεί την απομονωμένη χώρα των 6 εκατ. κατοίκων από το 2007, απένειμε το κορυφαίο βραβείο γενναιότητας σε έναν σκύλο της συνοριοφυλακής. Επιπλέον, έχει γράψει βιβλίο 272 σελίδων για τη ράτσα (συνολικά, έχει γράψει 50 βιβλία).

Το 2017 δώρισε ένα κουτάβι Alabai στον ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο γιος του προέδρου, αναπληρωτής πρωθυπουργός Σερντάρ Μπεριμουχαμέντοφ, παρουσίασε το βραβείο που περιλάμβανε ένα μετάλλιο για τον σκύλο και ένα αυτοκίνητο για τον εκπαιδευτή του.

Οι αρχές της χώρας διοργάνωσαν και ιπποδρομία για καθαρόαιμα άλογα της ράτσας Ακάλ-Τέκε, τα;α οποία είναι γνωστά για το κομψό τους παράστημα και τη μεταλλική τους λάμψη.

Οι σκύλοι και τα άλογα είναι πηγές εθνικής υπερηφάνειας για το Τουρκμενιστάν, που κάποτε ανήκε στη Σοβιετική Ένωση και συνορεύει με το Αφγανιστάν. Τα ζώα χρησιμοποιούνται συχνά από παραδοσιακούς βοσκούς.

View this post on Instagram

A post shared by ABC News (@abcnews_au)


Πέρσι, η κυβέρνηση ανήγειρε ένα χρυσό άγαλμα Alabai ύψους έξι μέτρων σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της πρωτεύουσας Ασγκαμπάτ. Σε άλλη διασταύρωση υπάρχει ένα άλλο άγαλμα, επίσης χρυσό, του ίδιου του προέδρου Μπερντιμουχαμέντοφ, επάνω σε ένα άλογο.

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024