Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA: Κότσιρας και Νέγκα χάρισαν στο κοινό ένα υπέροχο Σαββατόβραδο

Σπίτι με το MEGA: Κότσιρας και Νέγκα χάρισαν στο κοινό ένα υπέροχο Σαββατόβραδο

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα, οι σημερινοί οικοδεσπότες στο «Σπίτι με το MEGA», έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν την εξαιρετική παρέα στους τηλεθεατές

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα, οι σημερινοί οικοδεσπότες στο «Σπίτι με το MEGA», έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έκαναν την εξαιρετική παρέα στους τηλεθεατές.

Τραγούδια σπουδαία από την προσωπική τους δισκογραφία αλλά και από το ελληνικό ρεπερτόριο εν γένει χαρίζουν απλόχερα στο κοινό δύο από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές της γενιάς τους.

Ο Γιάννης Κότσιρας με την απλότητα και την άρτια φωνή του και η Γιώτα Νέγκα με την μεγάλη αγάπη της στο λαϊκό τραγούδι ετοίμασαν μια βραδιά με σημαντικούς καλεσμένους αλλά κυρίως με καλή ελληνική μουσική.

Όπως κάθε Σάββατο έτσι και απόψε οι χρήστες των social media ανταποκρίθηκαν έντονα στο κάλεσμα του MEGA και γέμισαν με χιλιάδες μηνύματα  αγάπης το Twitter.

Άνθρωπος που δεν ακούει μουσική, είναι μισός άνθρωπος

Σε αυτή την βραδιά ιδιαίτερο ρόλο έχει ο Σωτήρης Καλυβάτσης που είναι και αυτός που υποδέχτηκε το κοινό στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

«Εύχομαι σε όλους υγεία και υπομονή για το τελευταίο θεωρητικά κομμάτι της ταλαιπωρίας μας με την πανδημία. Εγώ βρίσκομαι εδώ να σας παρουσιάσω το καλύτερο φάρμακο για όλα αυτά που μας συμβαίνουν που δεν είναι άλλο από τη μουσική. Μουσική από υπέροχους καλλιτέχνες. Κάποιος είχε πει πώς άνθρωπος δεν ακούει μουσική και δεν χορεύει, είναι μισός άνθρωπος. Εγώ δεν έχω ακόμα καταλάβει τον Γιάννη Κότσιρα που επέμενε να καταστρέψει αυτή την όμορφη βραδιά δίνοντας μου τον ρόλο του παρουσιαστή. Φτιάξτε ατμόσφαιρα, πάρτε κοντά σας τα απαραίτητα, φρούτα, ξηρούς καρπούς και το αγαπημένο σας ποτό». Με αυτά τα λόγια ο παρουσιαστής υποδέχτηκε το κοινό.

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα ξεκίνησαν αυτό το σαββατόβραδο με δύο τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Κότσιρα που έχουν σφραγίσει την πορεία του.

«Φτάνει που κλαίμε» από το 1999 και τον ιστορικό δίσκο «Φύλακας άγγελος» σε μουσική Αντώνη Μιτζέλου και στίχους της Ελένης Ζιώγα.

Και αμέσως μετά «Αλεξάνδρεια» από το 1996 και τον δίσκο «Αθώος ένοχος». Το κομμάτι σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα και στίχους Άρη Δαβαράκη έχει γίνει κλασικό και έχει αγαπηθεί από όλους τους Έλληνες.

Καλυβάτσης σε Κότσιρα: «Σε λίγο θα πάρεις σύνταξη και εφάπαξ»

«Η χαρά μου για τούτη συνεύρεση είναι μεγάλη για πολλούς λόγους αλλά κυρίως γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Γιάννη Κότσιρα ως άνθρωπο. Ως καλλιτέχνης τον γνωρίζω και τον παρακολουθώ από μικρό παιδάκι. Είχα και την ολόσωμη αφίσα του στο δωμάτιο μου. Βέβαια πρόσφατα μου ομολόγησε -μετά από πολύ πίεση- ότι και εκείνος είχε και έχει ακόμα την αφίσα μου στο σπίτι του, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο. Έμαθα ότι με θεωρεί πηγή έμπνευσης».

Με αυτόν τον τρόπο και ιδιαίτερο χιούμορ του ο Σωτήρης Καλυβάτσης καλωσόρισε στη σκηνή τον Γιάννη Κότσιρα και τον ενημέρωσε ότι θα βγει σε λίγο στην… σύνταξη.

«Θα πάρεις και εφάπαξ» του είπε ο Καλυβάτσης κάνοντας ένα ακόμα λογοπαίγνιο με το γνωστό τραγούδι για να πάρει την απάντηση από τον Κότσιρα: «Τυφλές ελπίδες έχω».

Αμέσως μετά ο Γιάννης Κότσιρας ερμήνευσε το αγαπημένο του «Τυφλές ελπίδες» του Πέτρου Δουρδουμπάκη, κομμάτι που έχει συμπεριλάβει στον πολύ πετυχημένο ζωντανό δίσκο του το 2002.

Οι δύο καλλιτέχνες μένουν μαζί στη σκηνή και ο ένας συμπληρώνει με μοναδικό τρόπο τον άλλο.

Από τη δισκογραφία του Γιάννη Κότσιρα περνάμε σε τραγούδια της Νέγκα.

«Δεν με κρατάει ό,τι θυμάμαι» από το 2016 και τον δίσκο «Τελευταίος εαυτός».

Μετά την πρώτη πολύ πετυχημένη συνεργασία της Νέγκα με τον Καραμουρατίδη και τον Ιωάννου επανήλθαν με αυτό τον δίσκο που άφησε εξαιρετικά τραγούδια. Ένα από αυτά και το «Δεν με κρατάει ό,τι θυμάμαι»

Επιστροφή και πάλι στο 2006 και τον δίσκο «Ταξιδιάρικα φιλιά» που τον Κότσιρα «έντυσαν» μουσικά μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μαχαίρας και η Βίκυ Γεροθόδωρου. Από εκεί και το τραγούδι «Κάπου θα βρεθούμε».

Το πρώτο μέρος αυτό του προγράμματος κλείνει η «Ατομική ενέργεια» από το 1995.

Μουσική του σπουδαίου Θάνου Μικρούτσικου, στίχοι της Λίνας Νικολακοπούλου και η Δήμητρα Γαλάνη σε μια ερμηνεία που έμεινε στην ιστορία.

Σπουδαίες ερμηνείες

Από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην καλή ελληνική μουσική δεν μπορεί να λείπει ένα δείγμα της δημιουργίας του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Γιάννης Κότσιρας επέλεξε ένα πολύ δύσκολο τραγούδι που έχει χαρακτηριστεί από την φωνή του Γιώργου Μεράντζα και δύσκολα μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει με την ευαισθησία του.

«Δεν υπάρχει τέτοια ερμηνεία. Αυτό το τραγούδι γράφτηκε σα να το τραγούδαγε εκεί στην Ήπειρο και το ’φερε στην Αθήνα, το ’φερε στα χρόνια του ΄70…» έχει πει ο  Θάνος Μικρούτσικος για την ερμηνεία του Γιώργου Μεράντζα στη «Δίκοπη ζωή».

Η «Δίκοπη ζωή» περιέχεται στον δίσκο «Τροπάρια για φονιάδες» σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, που κυκλοφόρησε το 1977, με ερμηνευτές την αξέχαστη Μαρία Δημητριάδη και τον Γιώργο Μεράντζα.

Η ιστορία πίσω από το «Τσιγάρο» του Κότσιρα

Αν μιλάμε για τραγούδι που χαρακτήρισαν σπουδαία την καριέρα του Γιάννη Κότσιρα σίγουρα από τη λίστα δεν μπορεί να λείπει το «Τσιγάρο».

Από τον δίσκο του 1997 «Μόνο ένα φιλί» η μελωδία της Ρεμπούτσικα συντροφεύει όλου του κόσμου τους καπνιστές και όχι μόνο.

Οι στίχοι της Ελένης Ζιώγα έδωσαν στον Κότσιρα μια τρομερή επιτυχία και ένα χασάπικο που λατρέψαμε.

Ο ίδιος ο Γιάννης Κότσιρας έχει αποκαλύψει την ιστορία του τραγουδιού.

«Ήταν καλοκαίρι του 1996. Ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και η Ευανθία Ρεμπούτσικα, είχαν μόλις μετακομίσει σε μια μονοκατοικία στην Αγία Παρασκευή. Στην σοφίτα, η Ευανθία με το βιολί της, γεννούσε συνεχώς αυτές τις απίστευτες μελωδίες που όλοι γνωρίζουμε. Στο υπόγειο ο Παναγιώτης είχε στήσει ένα στούντιο ηχογράφησης και έγραφε τα δικά του. Τα μοναδικά του. Αλλά και ως αιώνιος έφηβος έπαιζε σαν παιδί. Όταν πήγα για καφέ, με φώναξε ο Παναγιώτης να μου δείξει πως πειραματίζεται με τις μελωδίες της Ευανθίας. Από βαλς χασάπικο. Από τάνγκο, συρτό και η δημιουργικότητα στο αποκορύφωμα της. Εκείνη την ημέρα άκουσα για πρώτη φορά, την μελωδία της Ρεμπούτσικα σε ρυθμό χασάπικου και την ερωτεύτηκα. Μετά από λίγες μέρες η υπέροχη Ελένη Ζιώγα έγινε η νονά του. “Το τσιγάρο”».

Αμέσως μετά το πιο πρόσφατο αλλά εξίσου όμορφο «Κάθε φορά» του 2016 σε μουσική Σταύρου Σιόλα και στίχους Σταύρου Σταύρου.

Ερωτική εξομολόγηση στη σκηνή του MEGA

Με ένα πρόβλημα ερωτικής φύσεως υποδέχτηκε ο Καλυβάτσης την Γιώτα Νέγκα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

«Για αυτό δεν θέλω να παρουσιάζω μουσικές εκπομπές. Με ερωτεύονται ακαριαία και μετά δεν ξέρουν τι κάνουν. Έχουμε θέματα. Η Γιώτα, τώρα, κλείστηκε στο καμαρίνι της και δεν βγαίνει, κλαίει, είναι ανένδοτη. Εγώ της είπα ‘Γιώτα μου είσαι μια εκπληκτική καλλιτέχνης, έχεις μια εξαιρετική φωνή, είσαι ένας χαρισματικός άνθρωπος με σπουδαία πορεία στο χώρο και μοναδικές συνεργασίες. Εξάλλου προηγείται της φήμης σου ως τραγουδίστριας ότι είσαι το καλύτερο παιδί. Ευαίσθητη, δυναμική, μια γυναίκα με θέση και άποψη. Δηλαδή τι γυναίκα, γυναικάρα, εμένα βρήκες. Βέβαια εδώ που τα λέμε έχει και το δίκιο της…» είπε με το γνωστό του χιούμορ ο Σωτήρης Καλυβάτσης.

Η Γιώτα Νέγκα εμφανίστηκε στη σκηνή και ένιωσε την ανάγκη να απαγγείλει ένα στίχο που έγραψε για χάρη του Καλυβάτση.

«Δύο μήνες ετοιμάζαμε Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα να βγούμε τηλεόραση στο Σπίτι με το MEGA και ξάφνου εμφανίζεται από το πουθενά σαν ένα ξωτικό πουλί με άγρια χροιά, με κοίταξες και ένιωσα πολύ ταλαιπωρία, μας κούρασες μας τσάκισες μα άχρηστα αστεία. Παρόλα αυτά σ’ αγάπησα και τώρα δεν μπορώ. Θα τραγουδήσω μόνη μου μήπως και ξεχαστώ».

«Έχω άνθρωπο» στη συνέχεια με μουσική Κώστα Λειβαδά και στίχους του Θοδωρή Γκόνη από τον ομώνυμο δίσκο του 2007.

Ένα κομμάτι που έχει σημαδέψει την καριέρα της Νέγκα και δεν παραλείπει ποτέ στις ζωντανές εμφανίσεις της.

Το πιο πρόσφατο «Έχω ανοιχτούς λογαριασμούς» του Οδυσσέα Ιωάννου και του Θέμη Καραμουρατίδη από το 2017 και το soundtrack της ταινίας «Τζαμάικα» και το «Βρες μου άλλο ένα» από το 2019 σε μουσική Νίκου Μερτζάνου και στίχους Νίκου Μωραϊτη.

Η Γιώτα Νέγκα και… «το δίκιο της»

Κι αν η Γιώτα Νέγκα ήταν ήδη γνωστή από τις αρχές της δεκαετίας του ’00 στους λάτρεις του λαΐκου τραγουδιού, υπήρξε ένας δίσκος που την έφερε στο προσκήνιο και της χάρισε τεράστια επιτυχία.

Το «Καινούργιο Φιλί» σε μουσική Θέμα Καραμουρατίδη και στίχους Οδυσσέα Ιωάννου έδωσε στο κοινό υπέροχα τραγούδια με ένα από αυτά να ξεχωρίζει από τις μέρες κυκλοφορίας του και να γίνεται αμέσως διαχρονικό.

«Το δίκιο μου» ξεχώρισε από τον δίσκο, τραγουδήθηκε από όλους τους Έλληνες και έδωσε στη Νέγκα ένα ακόμα διαχρονικό κομμάτι.

Στίχοι άμεσοι, από τα καλύτερα δείγματα γραφής του Ιωάννου και ένα λαϊκό τραγούδι από αυτά που δεν μπορείς να μην λατρέψεις.

Σπίτι με το ΜΕGA: Σε λαϊκούς δρόμους Γιάννης Κότσιρας και Γιώτα Νέγκα

Σε λαϊκούς δρόμους συνεχίζει να κινείται απόψε το «Σπίτι με το MEGA» ενθουσιάζοντας τους τηλεθεατές.

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα τραγουδούν τον «Γυάλινο Κόσμο» του Απόστολο Καλδάρα σε στίχους Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, το «Αγριολούλουδο» σε μουσική Χρήστου Νικολόπολου από έχουμε αγαπήσει από τη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη και το «Επιστροφές καταστροφές» του Μάριου Τόκα σε στίχους Γιάννη Πάριου που έχει πρώτος τραγουδήσει ο Πασχάλης Τερζής.

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024