Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA: Καλατζόπουλος και Πασχαλίδης σε σπάνιες ερμηνείες δίπλα στον Κότσιρα και τη Νέγκα

Σπίτι με το MEGA: Καλατζόπουλος και Πασχαλίδης σε σπάνιες ερμηνείες δίπλα στον Κότσιρα και τη Νέγκα

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα έφεραν στο «Σπίτι με το MEGA» εκτός από σπουδαία τραγούδια και εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

Ο Γιάννης Κότσιρας και η Γιώτα Νέγκα έφεραν στο «Σπίτι με το MEGA» εκτός από σπουδαία τραγούδια και εξαιρετικούς καλλιτέχνες.

Ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Νίκος Μερτζάνος και η Δήμητρα Μπουλούζου χάρισαν στο κοινό σπάνιες ερμηνείες και μίλησαν για τη γνωριμία τους με τους δύο καλλιτέχνες.

O σπουδαίος Παναγιώτης Καλατζόπουλος στη σκηνή του MEGA

«To 2000 είναι μια πολύ τυχερή χρονιά για εμένα. Έμελλε να συναντήσω έναν σπουδαίο συνθέτη και να μου χαρίσει ένα από τα ωραιότερά μου τραγούδια ανοίγοντας μου την πόρτα για την δισκογραφία. Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε, κάθε φορά που το τραγουδώ είναι σαν να είναι η πρώτη φορά. Έχω την ίδια λαχτάρα. Το τραγουδώ με τον τρόπο που εκείνος το είχε φανταστεί, ακίνητη σε ένα γερανό. Τόσα χρόνια δεν έχει παλιώσει, όπως δεν έχει παλιώσει και έχει ανθίσει διπλά η αγάπη μου για εκείνον, ο θαυμασμός μου, ο σεβαμός μου. Είμαι πολύ χαρούμενη και θέλω να καλέσω εδώ κοντά μας τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο».
«Εγώ ήμουν τυχερός Γιώτα» είπε λιτά με τη σειρά του ο σπουδαίος καλλιτέχνης πριν ξεκινήσει να παίζει στην κιθάρα τη μελωδία από το «Με τα μάτια κλειστά»

«Υπάρχει ένα τραγούδι που γεννήθηκε τότε και σήμερα βγαίνει στο φως. Λέγεται το “Ψέμα μου” και απόψε θα λάμψει» σημείωσε για το επόμενο κομμάτι η Γιώτα Νέγκα.

Συγκινημένος προστέθηκε στην παρέα του Καλατζόπουλου και της Νέγκα ο Γιάννης Κότσιρας.

«Η συγκίνησή μου είναι τεράστια και είχαμε πει με τη Γιώτα ότι θα θέλαμε πολύ να έχεις τη δυνατότητα να δεις μέσα από τα δικά μας μάτια πώς σε βλέπουμε και πόση αγάπη έχουμε για σένα. Είναι μεγάλη μας χαρά που είσαι εδώ» τόνισε ο Γιάννης Κότσιρας.

«Είμαστε εδώ μετά από όλα αυτά τα χρόνια, αυτό μετράει» ανέφερε ο καλλιτέχνης.

Κότσιρας και Νέγκα με τον Καλατζόπουλο στην κιθάρα είπαν το «Λέει λέει λέει» σε στίχους του Άρη Δαβαράκη από τον δίσκο «Οργανικά και ανοργάνωτα» του 2000.

Για τη γνωριμία τους και τις συνεργασίες με τους Γιάννη Κότσιρα και Γιώτα Νέγκα μίλησε ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος.
«Πόσα χρόνια γνωρίζω τον Γιάννη; Πολλά. Έχει κάτι μεγάλα κενά ανάμεσα, αλλά κυρίως από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Εγώ έκανα το δεύτερο δισκογραφικό μου βήμα, εκείνος το πρώτο. Το  1996 τον δίσκο «Αθώος ένοχος» με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Δαβαράκη και όπως φαίνεται  έχει μια αντοχή αυτό το πράγμα» ανέφερε ο Παναγιώτης Καλατζόπουλος και συνέχισε: «Μας έδεσε η χημεία. Πάντοτε υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στα τραγούδια και την ερμηνεία που είναι καθοριστική για τα τραγούδια. Αυτή η χημεία είναι δυσεύρετη και τυχερή. Και με τον Γιάννη ήταν τυχερό».

Όσο για τη σχέση του με την Γιώτα Νέγκα ο ίδιος είπε: «Με τη Γιώτα γνωριστήκαμε κάποια χρόνια αργότερα. Είναι κάποια πρόσωπα που περνάς το δρόμο και τα συναντάς στη ζωή σου και για κάποιο λόγο καθορίζουν σχεδόν όλο το υπόλοιπο.

Έτσι έγινε με τη Γιώτα. Άργησε στην οντισιόν, πρόλαβε μπήκε. Εγώ είχα το ‘Με το μάτια κλειστά’ τρία χρόνια στο συρτάρι και δεν το καταλάβαινε κανείς. Μετά ήρθε η Γιώτα και κάτι υπάρχει στη φωνή της που φέρνει από τον παλιό κόσμο και στα δικά μου τα κομμάτια αυτό είναι το οξυγόνο τους».

Μίλτος Πασχαλίδης σε συναισθηματικές εξομολογήσεις

Ο Γιάννης Κότσιρας εξιστορήθηκε την πρώτη του συνάντηση με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τον προλόγισε με λόγια καρδιάς. Οι δυό τους μοιράστηκαν στη συνέχεια την σκηνή και συγκλόνισαν.

«Το 2001 είχα μια συναυλία στο Βόλο, με όλους τους συναδέλφους μέναμε στο ίδιο ξενοδοχείο. Πάντα πριν ξεκινήσουμε για την πρόβα, είχαμε την εξής συνήθεια, βγαίναμε στην είσοδο να καπνίσουμε κάνα τσιγάρο και να περιμένουμε αυτούς που έχουν αργήσει. Τους αργοπορημένους. Εκεί ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα από κοντά τον επόμενο καλεσμένο μας.

Έμενε κι αυτός στο ίδιο ξενοδοχείο γιατί είχε κι αυτός μια παράσταση σε ένα άλλο σημείο του Βόλου και κατέβηκε ζωσμένος με την κιθάρα του, τα γυαλάκια του και το μονίμως αξύριστο μουσάκι…

Αυτόν τον άνθρωπο εγώ πάντα τον αγαπούσα και τον θαύμαζα με όσο αντέχει η καρδιά μου. Χαιρετηθήκαμε, είπαμε τις πρώτες μας κουβέντες, κι εκείνος άρχισε να φεύγει, και τον έβλεπα να απομακρύνεται σκυφτός με την κιθάρα στην πλάτη, κι έλεγα μέσα μου πόσο θα ’θελα κάποια στιγμή στη ζωή μου να συναντηθώ με αυτόν τον υπέροχο καλλιτέχνη και υπέροχο άνθρωπο επί σκηνής.

Τα χρόνια πέρασαν και μπήκε στη ζωή μας και τη δική μου ένας πολύ αγαπημένος συνθέτης ο Θάνος ο Μικρούτσικος.

Ο Θάνος είχε μια τεράστια ευλογία. Να φτιάχνει οικογένειες κι έτσι με έβαλε σε αυτή την σπουδαία οικογένεια που ο συγκεκριμένος καλεσμένος ήταν ίσως το βασικότερο συστατικό.

Μετά από αυτό ανακάλυψα έναν καινούργιο κόσμο. Έναν κόσμο που ο τραγουδοποιός μπορεί να είναι ένας σπουδαίος ερμηνευτής. Όπου ένας στιβαρός καλλιτέχνης, μπορεί να έχει ένα ασύλληπτο χιούμορ.
Και εν τέλει ένας συνθέτης, που αντί να κρατάει για τον εαυτό του όλα τα τραγούδια θέλει να τα μοιράζεται.

Έτσι πραγματοποιήθηκε και η ευχή μου η κοινή μας παρουσία στην σκηνή είναι πλέον συχνή, δημιουργική και πάντα ειλικρινά αγαπησιάρικη χωρίς ανταγωνισμούς αλλά με αυθεντικό συναγωνισμό για το καλό της μουσικής»

«Κυρίες και κύριοι ένας από τους σπουδαιότερους τραγουδοποιούς της γενιάς μου, ένας καταπληκτικός άνθρωπος και κυρίως ένας σπάνιος φίλους μου. Ο Μίλτος Πασχαλίδης», με αυτή την μοναδική ιστορία και τα γεμάτα αναγνώριση λόγια ο Γιάννης Κότσιρας υποδέχθηκε στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Οι δυο τους μοιράστηκαν την σκηνή σε ένα κομμάτι καινούργιο. Στην πρώτη φορά που οι δυο καλλιτέχνες συναντιούνται δισκογραφικά.

Τους πήρε περίπου 20 χρόνια όπως είπαν αστειευόμενοι.  Ένα τραγούδι σε στίχους Δημήτρη Λέντζου και μουσική Βαγγέλη Μαχαίρα. Ο λόγος για τον «Άγριο Ανθό».

Οι δυο τους συγκλόνισαν και στο «σαν πλανόδιο τσίρκο» σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Άλκη Αλκαίου.

Ο Μίλτος Παχαλίδης μίλησε για τον καλλιτέχνη Γιάννη Κότσιρα και αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι το «δίκιο μου».

«Στον Γιάννη αγαπάω τη λαχτάρα για τα ωραία τραγούδια. Και ότι δεν τον νοιάζει να στραπατσάρει την εικόνα του. Αυτό το βρίσκω πάρα πολύ ωραίο δηλαδή πολύ συχνά με εκπλήσσει με τα τραγούδια που επιλέγει να τραγουδήσει γιατί είναι απρόβλεπτα ακόμα και για μένα».

«Δεν απέρριψα το τραγούδι το «δίκιο μου» κάναμε ένα δίσκο με τον Οδυσσέα Ιωάννου το 2012 και ο στίχος αυτός ήταν από τους στίχους που μου πρότεινε να μελοποιήσω. Αυτός ο στίχος ειναι πολύ επιθετικός, θυμωμένος και μιλάει θυμωμένα ένας αδικημένος άνθρωπος.

Μου φάνηκε δύσκολο σε εκείνη τη φάση να υποδυθώ αυτόν τον ρόλο και του είπα ότι εύχομαι να το πει η Γιώτα αυτό, να γίνει τραγούδι και να το πει η Γιώτα, γιατί τότε η Γιώτα ενώ ήταν σπουδαία τραγουδίστρια είχε μικρότερο ρεπορτόριο από ότι της άξιζε. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχε αδικηθεί από τις συγκυρίες…».

Ο Μίλτος Παχαλίδης μίλησε για τον καλλιτέχνη Γιάννη Κότσιρα και αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι το «δίκιο μου» που αγαπήθηκε από την φωνή της Γιώτας Νέγκα. Οι δυο τους στη συνέχεια ερμήνευσαν το «Πεθαμένες καλησπέρες», σε μουσική και στίχους του ίδιου του Μίλτου Πασχαλίδη.

Κότσιρας και Μπουλούζου τραγουδούν… «Ανάποδα»

Τη Δήμητρα Μπουλούζου καλωσόρισε στη σκηνή του MEGA ο Γιάννη Κότσιρας με ιδιαίτερα τιμητικά λόγια.

«Ήταν χειμώνας του 2017 όταν αποφάσισα με τη γυναίκα μου και κάτι φίλους να επισκεφτούμε το «Περιβόλι του Ουρανού». Εκεί έπαιζε ο τεράστιος Χρήστος Νικολόπουλος, με την σπουδαία και λατρεμένη Πίτσα Παπαδοπούλου, τον αγαπημένο μου Στέλιο Διονυσίου και φυσικά την Ασπασία Στρατηγού. Αυτό που δεν ξέραμε βέβαια ήταν πως πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα ήταν δύο νέα παιδιά. Αυτό μου θύμισε και τα δικά μου χρόνια το 1990 που ξεκινούσα στο Περιβόλι του Ουρανού με τον ίδιο τρόπο. Έβγαινε με μια κιθάρα και έλεγα διάφορα τραγούδια για να φάει ο κόσμος. Μετά βγήκε στη σκηνή ένα μαγικό πλάσμα. Έπαιζε βιολί και τραγουδούσε. Όλοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό. Έμαθα τα στοιχεία της και δύο χρόνια μετά της ζήτησα να συνεργαστούμε. Τότε δεν γνώριζα πώς εκτός από αυτό που είχα ακούσει τότε θα είχα στο πλευρό μου και μια αριστούχο στο βιολί. Με φυσική κλίση στο λαϊκό τραγούδι αλλά και κάτι που για μένα είναι το σημαντικότερο συστατικό σε κάθε μου συνεργασία. Ένα καταπληκτικό κορίτσι. Με ήθος, ταπεινότητα, αξιοπρέπεια και τεράστια αγάπη για την μουσική. Είναι μια τραγουδίστρια που η φωνή της μπορεί να υποστηρίξει κάθε είδος μουσικής και μια βιολίστα που μπορεί με μεγάλη ευκολία να ενώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο τραγούδι. Κύριες και κύριοι η Δήμητρα Μπουλούζου».

Οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύσαν μαζί τα πρόσφατα «Ανάποδα», ενώ η Δήμητρα Μπουλούζου μόνη της το τραγούδι «Οι φίλοι μου χαράματα» της Χαρούλας Αλεξίου.

Η Γιώτα Νέγκα μας συστήνει τον Νίκο Μερτζάνο

«Τον γνωρίζω μόνο δύο χρόνια και έχει ήδη προλάβει να μου γράψει 10 υπέροχα τραγούδια για έναν δίσκο που ονομάσαμε ‘Αυτό που θέλεις στη ζωή το καταφέρνεις’. Είμαι πολύ τυχερή που τον συνάντησα γιατί έχει ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό: Ενώ είναι ένας πολύ καλός τραγουδιστής και ένας πολύ ταλαντούχος συνθέτης, πολύ νέος, πολύ μοντέρνος, που αγαπάει πολύ το λαϊκό μας τραγούδι».

«Και έτσι έχει μια σύνδεση από το σήμερα στο χθες και από το χθες στο σήμερα και νιώθω ήσυχη για αυτή την αλυσίδα του τραγουδιού μας που θα συνεχιστεί» τόνισε η ερμηνεύτρια.

Αμέσως μετά η Γιώτα Νέγκα με την συνοδεία του Νίκου Μερτζάνου στο πιάνο ερμήνευσε το κομμάτι «Σε λάθος μάτια» από την συνεργασία τους.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024