Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Android 12: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Android 12: Όλες οι αλλαγές που έρχονται

Το Android 12 θα κάνει αυτόματο hibernate σε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

Η νέα έκδοση του Android που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα πρόκειται να προσφέρει πολλές νέες λειτουργίες στους χρήστες.

To Android 12 χειρίζεται με καλύτερο τρόπο την εσωτερική μνήμη με τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται. Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται ως app hibernation, παρόλο που δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα σε κάποια από τις developer εκδόσεις του Android 12.

Ο τρόπος διαχείρισης της μνήμης

Μια άλλη νέα προσθήκη είναι και το Unused Apps. Μόλις μία εφαρμογή μπαίνει σε αυτή τη λίστα, θα αφαιρούνται αυτομάτως όλοι οι περιορισμοί που τη συνοδεύουν, έτσι ώστε να μπορεί κανείς να επέμβει σε προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται από τον κατασκευαστή.

Ο χρήστης θα μπορεί να επέμβει στις Unused apps, έτσι ώστε να επαναφέρει κάποια εφαρμογή που θέλει να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί. Αυτή η λειτουργία εκτιμάται ότι θα προσφέρει σημαντικά καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου της εσωτερικής μνήμης του τηλεφώνου. Δεν είναι λίγες οι πηγές που θεωρούν δεδομένη την προσθήκη αυτής της λειτουργίας στο Android 12, όταν αυτό θα γίνει κανονικά διαθέσιμο στους κατόχους Android smartphones.

Οι αλλαγές του Android 12

Η Google ανακοίνωσε το σχέδιό της για να διευκολύνει τη χρήση app stores από τρίτους σε smartphone ξεκινώντας από το Android 12, το οποίο έρχεται τον επόμενο χρόνο.

Αυτές οι αλλαγές εξακολουθούν να είναι υπό σχεδίαση, επομένως δεν είναι σαφές απολύτως τι θα περιλαμβάνουν μα ο στόχος είναι να γίνει η χρήση άλλων καταστημάτων εφαρμογών πιο ομαλή ως προς την εμπειρία χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια του τηλεφώνου.

Η Google επιτρέπει ήδη την πρόσβαση σε άλλα καταστήματα εφαρμογών (app stores), αν και στην πραγματικότητα, τα περισσότερα τηλέφωνα αποστέλλονται με τουλάχιστον δύο καταστήματα, λέει ο γίγαντας αναζήτησης.

Κάθε κατάστημα μπορεί να επιλέξει τους επιχειρηματικούς του όρους, όπως πόσο παίρνει από τις πωλήσεις εφαρμογών και τις αγορές εντός εφαρμογής (IAP). Αυτές οι παροχές είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να κατεβάσετε το Fortnite από το κατάστημα της Epic ή από τις εφαρμογές της Samsung, αλλά όχι από το Play Store.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024