Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κλείσει τις επόμενες ημέρες συμφωνία με τη Pfizer για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 μέχρι το 2023, τη μεγαλύτερη συμφωνία για εμβόλια που έχει συναφθεί μέχρι σήμερα στον κόσμο.

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer  επί νέου συμβολαίου» δήλωσε την Παρασκευή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Χάρη σε ισχυρούς, αξιόπιστους συνεργάτες όπως η Pfizer και η BioNTech, οι εμβολιασμοί στην ΕΕ επιταχύνονται. Είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε αρκετ΄ς δόσεις για τον εμβολιασμό του 70% των ενηλίκων στην ΕΕ μέχρι τον Ιούλιο» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: H EE γυρίζει την πλάτη σε AstraZeneca και Johnson & Johnson

Η αναφορά σε «ισχυρούς και αξιόπιστους συνεργάτες» είναι πιθανώς σχόλιο για την AstraZeneca, η οποία εξόργισε τις Βρυξέλλες παραδίδοντας μόνο ένα μικρό μέρος από τα εμβόλια που είχε υποσχεθεί για το πρώτο τρίμηνο του 2021.

«Ενισχυτικές δόσεις»

Η συμφωνία με τις Pfizer/BioNtech «θα εξασφαλίσει 1,8 δισεκατομμύριο δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για την χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Η νέα συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr