Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα

Τα «Υπόγεια Ρεύματα» μόλις κυκλοφόρησαν συλλεκτικό βινύλιο

Αφιερώνουν τον δίσκο στον αδικοχαμένο ανιψιό του Θάνου Ανεστόπουλου, Χαράλαμπο

«Περιμέναμε μήνες με μεγάλο ενθουσιασμό την έκδοση του βινυλίου. Δυστυχώς, έφτασε στα χέρια μας και κυκλοφορεί λίγο μετά την είδηση του χαμού ενός νεαρού μουσικού και στενού οικογενειακού μας φίλου, του Χαράλαμπου Ανεστόπουλου. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του αφιερώσουμε αυτό το δίσκο. Δύναμη και αγάπη στην οικογένειά του. »

Αυτό είναι το σημείωμα των μελών της θρυλικής μπάντας για τον Χαράλαμπο Ανεστόπουλο και τον νέο τους δίσκο.

Τα Υπόγεια Ρεύματα κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ «Η Γη που αφήνω»  μέσα από το Ogdoo Music Group τον περασμένο Δεκέμβριο ψηφιακά και σε CD. Τώρα κυκλοφορεί και το συλλεκτικό βινύλιο αναφοράς, 180gr, σε 500 αριθμημένα αντίτυπα με νέο mastering που περιέχει ένα επιπλέον τραγούδι καθώς και μια αφίσα με το εικαστικό στο οποίο βασίστηκε το εξώφυλλο.

Η «Η Γη που αφήνω» αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τη σύνθεση της μπάντας ως τρίο, αποτελούμενη από τον Γρηγόρη Κλιούμη (φωνή & κιθάρα), τον Τάσο Πέππα (τύμπανα & φωνητικά) και τον Νίκο Γιούσεφ (μπάσο & φωνητικά). Το άλμπουμ διακρίνεται από μια ποικιλία διαφορετικών ηχητικών στυλ, ενοποιώντας μουσικά στοιχεία που κουβαλούν από την αρχή του συγκροτήματος, τις προσωπικές τους εμπειρίες αλλά και μοντέρνες φόρμες που δοκιμάζουν και παρουσιάζουν στα live τους. Τα τρία μέλη γίνονται ένα και ο καθένας δίνει στον άλλο το χώρο και τον τρόπο για να δημιουργεί τον κοινό τους ήχο.

Για το συλλεκτικό βινύλιο έχει πραγματοποιηθεί ένα εντελώς διαφορετικό mastering από αυτό των ψηφιακών εκδόσεων του άλμπουμ.

Υπεύθυνος γι’ αυτό είναι ο Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions) που με πολύ μεράκι φρόντισε να δώσει μια ολοκαίνουργια ηχητική διάσταση στην ακρόαση του βινυλίου και του αναλογικού ήχου.

Επιπλέον, μέσα στην έκδοση περιλαμβάνεται και μια συλλεκτική αφίσα με το εικαστικό στο οποίο βασίστηκε το εξώφυλλο του δίσκου που έχει δημιουργήσει η Ήρα Σταματοπούλου. Είναι εμπνευσμένο από και αφορά το άτομο, τον άνθρωπο που αποτελείται από διαφορετικά κομμάτια, φέρει τον τόπο του, τον εαυτό του, τους άλλους. Το ίδιο το άτομο είναι ένα τοπίο, είναι μια σύνθεση όλων που εκρήγνυται. Είναι η γη που αφήνει.

Τέλος, το βινύλιο περιέχει και ένα επιπλέον τραγούδι (που δεν υπάρχει ψηφιακά και στο CD) με τίτλο «Μαύρο Φως». Ένα πρωτόλειο κομμάτι που μπήκε στο τέλος της δημιουργίας του άλμπουμ ώστε να ολοκληρώσει τη θεματική της νέας δουλειάς των Υπογείων Ρευμάτων, αναζητήστε το κατά την ακρόαση του δίσκου!

Το συλλεκτικό βινύλιο, όπως και το CD μπορείτε να τα αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα από το e-shop του Ogdoo Music Group ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:

LP

CD

Επίσης, το album σε LP και CD βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και των αλυσίδων λιανικής και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Τα Υπόγεια Ρεύματα είναι οι:

Γρηγόρης Κλιούμης – ηλεκτρική κιθάρα,  cigar box (τζουράς), φωνή, φωνητικά

Νίκος Γιούσεφ – ηλεκτρικό μπάσο, μουσικό πριόνι, ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά

Τάσος Πέππας – ντραμς, πλήκτρα, φωνή, φωνητικά

Στίχοι – Μουσική: Υπόγεια Ρεύματα

Εκτός από τα τραγούδια:

Του Κόλια (Νίκος Καββαδίας) / Στίχοι: Δημήτρης Μητσοτάκης

Γκρεμιστής / Ποίηση: Κωστής Παλαμάς

Με παραχαραγμένη τη ζωή μας / Ποίηση: Ανέστης Ευαγγέλου – Μουσική: Κυριάκος Σφέτσας

Στο «Με παραχαραγμένη τη ζωή μας» έπαιξαν:

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα

Τηλέμαχος Μούσας – ηλεκτρική κιθάρα

Πέτρος Πετρόπουλος – ηλεκτρική κιθάρα

Στο ηχητικό απόσπασμα ακούγεται ο Κυριάκος Σφέτσας

Ηχοληψία – Μίξη: Πέτρος Πετρόπουλος (Studio Polyphoniki)

Mastering: Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Productions)

Design & Artwork: Ήρα Σταματοπούλου

Φωτογραφία Ένθετου: Θάλεια Γαλανοπούλου

Επιμέλεια Παραγωγής: Νίκος Γιούσεφ, με την υποστήριξη της Goodheart Productions

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024