Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα της γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα πρώτα της γενέθλια χωρίς τον πρίγκιπα Φίλιππο

Τα 95α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα 21 Απριλίου η βασίλισσα Ελισάβετ. Αυτά είναι τα πρώτα γενέθλια της βασίλισσας μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, μόλις δύο μήνες πριν από τα 100ά γενέθλιά του.

Τα 95α γενέθλιά της γιορτάζει σήμερα 21 Απριλίου η βασίλισσα Ελισάβετ. Αυτά είναι τα πρώτα γενέθλια της Βασίλισσας μετά το θάνατο του συζύγου της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, μόλις δύο μήνες πριν από τα 100ά γενέθλιά του.

Η βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται στο κάστρο του Ουίνδσορ, με περίπου 20 μέλη του προσωπικού, καθώς έχει εγκαταλείψει το παλάτι του Μπάκιγχαμ, για να μπορέσει να μείνει ασφαλής λόγω της πανδημίας.

Η βασίλισσα της Αγγλίας σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει ένα ήσυχο γεύμα το μεσημέρι με κάποια από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Η βασιλική οικογένεια συμφώνησε να επισκέπτεται τη βασίλισσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να μη μένει μόνη της, καθώς συνεχίζει να θρηνεί τον αγαπημένο της σύζυγο.

Η κόρη της πριγκίπισσα Άννα και η νύφη της Σοφία, κόμισσα του Ουέσσεξ, ήταν μεταξύ των πρώτων επισκεπτών πριν από τα γενέθλιά της, ανέφεραν πηγές στη Mirror.

Καθώς το παλάτι βρίσκεται σε επίσημη περίοδο πένθους δύο εβδομάδων, οι εκδηλώσεις που σηματοδοτούν τα γενέθλια της βασίλισσας έχουν ακυρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ίδια ζήτησε την ακύρωση των τιμητικών κανονιοβολισμών που λαμβάνουν χώρα την ημέρα των γενεθλίων της, και την αναβολή της δημιουργίας του καθιερωμένου εορταστικού της πορτρέτου.

Η βασίλισσα ελπίζει ν’ απολαύσει τον καλό καιρό μαζί με κάποια μέλη της οικογένειας και με τα δύο νέα κουτάβια της, ράτσας Corgi, Fergus και Muick. Για τα γενέθλιά της πιστεύεται επίσης, ότι θα έχει βιντεοκλήσεις με την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών του Ουίλιαμ και της Κέιτ.

Η Ελισάβετ γεννήθηκε, στις 21 Απριλίου του 1926 στις 2:40 πμ, στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο. Βαπτίστηκε Ελισάβετ, Αλεξάνδρα, Μαρία στις 29 Μαΐου στο παρεκκλήσι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ. Η οικογένειά της συνήθιζε να την φωνάζει «Λίλιμπετ». Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την αποκαλούσε τρυφερά έτσι.

Ανέβηκε στο θρόνο το 1952 και αποτελεί τη μακροβιότερη μονάρχη στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου και τη μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλιά της

Τα γενέθλιά της τα γιορτάζει δύο φορές το χρόνο λόγω της παράδοσης που ξεκίνησε το 1748 ο Γεώργιος Β’. O λόγος που καθιερώθηκε αυτή η βασιλική παράδοση ήταν οι καιρικές συνθήκες. Την αρχή έκανε ο βασιλιάς Γεώργιος ο Β΄ το 1748, τα γενέθλιά του οποίου ήταν τον Νοέμβριο. Όμως για να μην ρισκάρουν με τον καιρό και να μην αρρωστήσει κάποιος από τους υπηκόους του, μετέφεραν την παρέλαση για τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, δηλαδή τον Ιούνιο.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που από την ημέρα των γενεθλίων της θα λείπει ο αγαπημένος της σύζυγο. Σ’ ένα γάμο που κράτησε 73 χρόνια.

Τραγική φιγούρα στην κηδεία του Φίλιππου

Στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου εκατομμύρια μάτια είδαν μία μικροκαμωμένη γυρτή γυναικεία φιγούρα με μαύρο μεγάλο καπέλο, μαύρη μάσκα που άφηνε να φανούν μόνο τα δύο δακρυσμένα μάτια της.

Όμως η εικόνα που συγκλόνισε περισσότερο ήταν η βασίλισσα να κάθεται μόνη της σε μια σειρά από άδειες θέσεις μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, στο Ουίνδσορ κατά τη διάρκεια της τελετής. Είχε συνεχώς σκυμμένο το κεφάλι, καθώς έπρεπε να αποχωριστεί το στήριγμά της, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν.

Η βασίλισσα τοποθέτησε ένα στεφάνι με ιδιαίτερο συμβολισμό στη σορό του συζύγου της, στο οποίο υπήρχε ένα χειρόγραφο σημείωμα με λίγες λέξεις: «Στη μνήμη της αγάπης, Ελισάβετ». Ανέλαβε να επιλέξει προσωπικά τα λουλούδια του στεφανιού που ήταν λευκά κρινάκια, λευκά τριαντάφυλλα, λευκές φρέζιες, και γιασεμί.

Πριν από την κηδεία του συζύγου της, η βασίλισσα λέγεται ότι πέρασε πολλές ώρες μοναξιάς και προσευχής στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου βρίσκεται στο Royal Vault, που είναι κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024