Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούλα: Το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης βρέθηκε τραυματισμένο στην Ελλάδα

Σούλα: Το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης βρέθηκε τραυματισμένο στην Ελλάδα

Μία Σούλα (Morus bassanus), το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης που σπάνια συναντάται στη χώρα μας, παρέλαβαν τραυματισμένη τα μέλη της Δράσης για την Άγρια ζωή.

Μία Σούλα (Morus bassanus), το μεγαλύτερο θαλασσοπούλι της Ευρώπης που σπάνια συναντάται στη χώρα μας, παρέλαβαν τραυματισμένη τα μέλη της Δράσης για την Άγρια ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το πουλί είχε εγκλωβιστεί σε παγίδα ψαρά και δεν μπορούσε να πετάξει και όπως διαπιστώθηκε, έχει τραυματιστεί στη δεξιά του φτερούγα.

«Πρόκειται για ενήλικο αναπαραγωγικό άτομο, κάτι το οποίο μας κάνει να απορούμε για το ότι βρέθηκε αυτή την εποχή μακριά από τις περιοχές αναπαραγωγής του είδους. Φωλιάζει σε αποικίες που δημιουργεί συνήθως σε βραχώδη νησιά και συναντάται κυρίως στο Βόρειο Ατλαντικό, αλλά και τη Μεσόγειο. Σπάνια όμως έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας. Τρέφεται με ψάρια τα οποία πιάνει βουτώντας από ψηλά, ενώ με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταδυθεί στη θάλασσα σε βάθη 25-30 μέτρα», αναφέρεται σχετικά και υπογραμμίζεται ότι η καταγραφή αυτή αποτελεί τη δεύτερη επιβεβαιωμένη για τον Θερμαϊκό κόλπο.

«Χθες ο κ. Κώστας Μ. από τα Κύμινα βρήκε πιασμένη στα δίχτυα του μία Σούλα. Το πουλί είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να πετάξει. Όταν είδε το πουλί αμέσως το απεγκλώβισε και στη συνέχεια το ζώο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας. Φέρει σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να ξαναπετάξει. Η Σούλα είναι από τα θαλασσοπούλια που σπάνια έχει κανείς τη δυνατότητα να συναντήσει στη χώρα μας. Το βλέμμα της σε καθηλώνει. Μακάρι να τα καταφέρει και να πάνε όλα καλά!», γράφει στην ανακοίνωση του ο κερδοσκοπικός οργανισμός Δράση για την Άγρια Ζωή.

Δείτε την ανάρτηση

Χθες ο κ. Κώστας Μ. από τα Κύμινα βρήκε πιασμένη στα δίχτυα του μία Σούλα. Το πουλί είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να…

Δημοσιεύτηκε από Δράση για την Άγρια Ζωή/ Action for wildlife στις Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024