Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αίρονται οι περιορισμοί Τραμπ στην έρευνα με ιστούς ανθρώπινων εμβρύων

Αίρονται οι περιορισμοί Τραμπ στην έρευνα με ιστούς ανθρώπινων εμβρύων

Οι έρευνες αυτού του είδους  είναι απαραίτητες για την κατανόηση της ανθρώπινης αναπτυξιακής βιολογίας αλλά και για τη μελέτη ασθενειών, από τη νόσο του Αλτσχάιμερ μέχρι την Covid-19.

Λίγους μήνες μετά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο, ο Τζο Μπάιντεν σπεύδει να καταργήσει τους περιορισμούς που επέβαλε ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ σε βιοϊατρικά πειράματα με εμβρυακούς ιστούς που προέρχονται από αμβλώσεις.

Τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ανακοίνωσαν ότι ξαναδίνουν στους ερευνητές τους τη δυνατότητα να διενεργούν τέτοιες μελέτες, και παράλληλα καταργούν την επιτροπή βιοηθικής που αξιολογούσε ανάλογες αιτήσεις χρηματοδότησης από ανεξάρτητους ερευνητές.

Στην επιτροπή, επισημαίνει ο δικτυακός τόπος του Science,  κυριαρχούσαν επιστήμονες και ειδικοί της βιοηθικής που αντιτίθενται στις αμβλώσεις. Τον περασμένο Αύγουστο η επιτροπή ενέκρινε μόνο μία από τις 14 αιτήσεις χρηματοδότησης που είχαν ήδη χαρακτηριστεί υποσχόμενες.

Η λειτουργία της επιτροπής «ήταν σαν φάρσα» λέει ο Λόρενς Γκόλντσταϊν του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, το μόνο μέλος της επιτροπής που τασσόταν ανοιχτά υπέρ της έρευνας σε ιστούς εμβρύων.

Οι έρευνες αυτού του είδους  είναι απαραίτητες για την κατανόηση της ανθρώπινης αναπτυξιακής βιολογίας αλλά και για τη μελέτη ασθενειών, από τη νόσο του Αλτσχάιμερ μέχρι την Covid-19.

Τον Μάρτιο του 2020, ερευνητικά ινστιτούτα απηύθυναν έκκληση στον τότε πρόεδρο Τραμπ να άρει τους περιορισμούς για να μελετηθεί καλύτερα ο πανδημικός κοροναϊός. Μεταξύ άλλων ήθελαν να δημιουργήσουν «ανθρωποποιημένα» ποντίκια, με γονίδια του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος, για τη δοκιμή υποψήφιων θεραπειών.

Οι έρευνες σε εμβρυακό ιστό «παραμένουν απαραίτητες […] για τη μελέτη του HIV, του Ζίκα, του κοροναϊού και άλλων ιών» ανακοίνωσε χαιρετίζοντας την απόφαση Μπάιντεν η Διεθνής Εταιρεία Έρευνας Βλαστικών Κυττάρων (ISSCR).

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024