Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι τρέχει με τα ανδρικά δαχτυλίδια;

Τι τρέχει με τα ανδρικά δαχτυλίδια;

Μπορούν να αποτελέσουν το απόλυτο στοιχείο του στιλ σας-χρειάζονται όμως μέτρο...

Είναι ίσως το πιο διχαστικό θέμα του αντρικού στυλ και αρκετοί άντρες το «φοβούνται».. Η αλήθεια είναι πως μπορεί να γίνει κάπως επίφοβη η άμετρη και…αλόγιστη χρήστη των δαχτυλιδιών ως αξεσουάρ.

Τα δαχτυλίδια, πάντως, φοριούνται από τους άντρες από την αρχαιότητα. Σύμβολα εξουσίας και ισχύος φοριούνταν από βασιλιάδες μέχρι ιερωμένους. Για πολλούς δεν χρειάζεται κανένα άλλο πλην από τη βέρα τους, ενώ κάποιοι άλλοι δεν διστάζουν να αναδείξουν τη rock πλευρά του εαυτού τους.

Σίγουρα, τα φορτωμένα με μπιχλιμπίδια δάχτυλα δεν είναι μια υψηλής αισθητικής εικόνα, αλλά το μέτρο θα  βοηθήσει.

Η σημασία των δαχτύλων

Ο αντίχειρας είναι σίγουρα το πιο λειτουργικό και το πιο απαραίτητο δάχτυλο. Ίσως γι’αυτό και να μην είναι η πρώτη σκέψη για δαχτυλίδι, αφού χρειάζεται ελευθερία κινήσεων. Σε παρελθόντα έτη ήταν από τις πιο προφανείς επιλογές, ειδικά για άντρες σε ισχυρές θέσεις εξουσίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να γίνεται και πάλι μόδα. Ένα δαχτυλίδι στον αντίχειρα είναι ιδανική επιλογή σε περίπτωση που θες να βάλεις δύο δαχτυλίδια σε ένα χέρι. Παλιότερα τα περισσότερα δαχτυλίδια-σφραγίδες τα φορούσαν κυρίως στον δείκτη.

Ήταν ιδανική θέση για να μπορέσει να ασκήσει κάποιος πίεση στο βουλοκέρι και να σφραγίσει μια επιστολή. Από όταν σταμάτησαν να χρησιμοποιούνται τα δαχτυλίδια στις επιστολές, βγήκαν και από τους δείκτες, και μάλλον δεν θα επιστρέψουν ποτέ.

Δύο έντονα δαχτυλίδια σε δείκτη και μέσο

Το μεσαίο δάχτυλο δεν ταυτίζεται με κάποια ιστορική χρήση. Ακόμα και τώρα δεν είναι πολύ διαδεδομένη η χρήση του, ίσως μόνο αν θες να βάλεις κάποιο λιτό δαχτυλίδι το οποίο θα έδινε την εντύπωση ότι είσαι δεσμευμένος αν το έβαζες στο παράμεσο. Το παράμεσο λέγεται δάχτυλο του δαχτυλιδιού.

Προφανώς και ο ένας από τους δύο που διαθέτεις είναι καπαρωμένος για τη βέρα. Ο άλλος όμως μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει ένα δαχτυλίδι που θα λέει μερικά πράγματα για την προσωπικότητά σου.

Το δαχτυλίδι τείνει να γίνει το νέο…ρολόι για τους άντρες

Όταν τα δαχτυλίδια σφραγίδες έγιναν πιο μικροκαμωμένα, μετακόμισαν στο μικρό δάχτυλο. Ειδικά τώρα που είναι τελείως διακοσμητικά είναι και το προτιμότερο δάχτυλο. Γι’αυτό είναι και το δάχτυλο επιλογής για δαχτυλίδια που αποδεικνύουν τη συμμετοχή σε κάποια λέσχη. Είναι μια διαφορά η πιο φινετσάτη επιλογή δαχτύλου και για να το κάνεις σωστά θα πρέπει να είναι αντάξιο της φινέτσας του και το κόσμημα.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024