Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα – Αλλαγή τοπίου στα εργασιακά – Τι γίνεται με επιδόματα ανεργίας και παρατάσεις

Πληρωμή τελών κυκλοφορίας με το μήνα – Αλλαγή τοπίου στα εργασιακά – Τι γίνεται με επιδόματα ανεργίας και παρατάσεις

Η εργασία την ημέρα θα μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες και να φθάνει μέχρι τις 10, χωρίς ο εργοδότης να πρέπει να πληρώσει υπερωρία, αν αναπληρώσει τις έξτρα ώρες με ρεπό ή μείωση ωραρίου σε άλλες ημέρες

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνει αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που είχαν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, πληρώνοντας αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας, μόνο για τους μήνες στους οποίους θα κυκλοφορήσει το όχημα.

Συγκεκριμένα, για άρση ακινησίας ενός ΙΧ θα πληρωθούν αναλογικά τέλη, ενώ η άρση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Μycar (aade.gr).

Σημειώνεται ότι η άρση ακινησίας μπορεί να γίνει μόνο μία φορά εντός του 2021.

Το ύψος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί οι οδηγοί είναι ανάλογο με τους μήνες άρσης ακινησίας, χωρίς πέναλτι, και η πληρωμή των τελών πρέπει να γίνει πριν από την άρση της ακινησίας.

Προϋπόθεση είναι και η ασφάλιση του οχήματος.

Έρχονται τα πάνω-κάτω στα εργασιακά

Μεγάλες είναι οι αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά.

Η εργασία την ημέρα θα μπορεί να ξεπερνά τις 8 ώρες και να φθάνει μέχρι τις 10, χωρίς ο εργοδότης να πρέπει να πληρώσει υπερωρία, αν αναπληρώσει τις έξτρα ώρες με ρεπό ή μείωση ωραρίου σε άλλες ημέρες.

Αυτό θα γίνεται κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

Την ίδια ώρα, με την ψηφιακή κάρτα για κάθε εργαζόμενο, θα γίνεται σύνδεση του κινητού των εργαζομένων με την ΕΡΓΑΝΗ, προκειμένου να καταγράφονται οι υπερωρίες που δουλεύει, ενώ ανώτατο όριο υπερωριών θα είναι οι 150 ώρες.

Για τις Κυριακές, θα μπορούν να αποτελούν πέμπτη μέρα της εβδομάδας, χωρίς έξτρα αμοιβή, και πάλι να αναπληρώνονται με ρεπό, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι ακόμη οριστικό, και με τους ειδικούς να θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι εταιρείες που θα είναι ανοιχτές την Κυριακή, ενώ για τις απεργίες θα γίνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία εξ αποστάσεως.

ΟΑΕΔ: Τι γίνεται με επιδόματα ανεργίας και πληρωμές

Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Ο ΟΑΕΔ καταβάλλει κανονικά όλες τις παροχές. Δεν έχουμε καθόλου καθυστερήσεις. Το πρώτο τρίμηνο καταβάλαμε πάνω από μισό δις. Ίσως κάποια μηνύματα έχουν να κάνουν με την παράταση του Μαρτίου που έχει ανακοινωθεί. Περιμένουμε τη δημοσίευση της ΚΥΠ και μόλις δημοσιευτεί εμείς θα καταβάλουμε τις παρατάσεις. Είναι πολλά τα μέτρα, χρειάζεται λίγη υπομονή. Θέλω να πιστεύω ότι πριν το Πάσχα θα έχει πληρωθεί ο πρώτος μήνας της παράτασης, για όσους έληξε το επίδομα τον Μάρτιο» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Είχαμε πάνω από 6.000 προσλήψεις το πρώτο τρίμηνο, και αυτή τη στιγμή έχουμε 8 ανοιχτά προγράμματα με 43.000 θέσεις, και πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης» συνέχισε ο ίδιος.

«Όλοι όσοι έληξε το επίδομά τους τον Απρίλιο, έχουν πάρει το επίδομά τους για τον Απρίλιο. Θα δούμε αν θα υπάρξει παράταση και γι’ αυτούς, και τις ανακοινώσεις θα τις κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί» εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης.

Τι γίνεται με τους μακροχρόνια ανέργους

«Για τους μακροχρόνια ανέργους, οι παρατάσεις ισχύουν και γι’ αυτούς. Υπάρχει και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Το μέλημά μας είναι να βρούμε δουλειά σε αυτούς τους ανθρώπους. Βγάζουμε προγράμματα και δίνουμε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους. Έχουμε προτάσεις και στο Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξή τους. Έχουμε σημαντικά κονδύλια και για την κατάρτιση» είπε ο κ. Πρωτοψάλτης για τους μακροχρόνια ανέργους.

«Η προπληρωμή της καταβολής του δώρου Πάσχα για τους μακροχρόνια ανέργους έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα και συνεχίζεται κανονικά. Θα δοθεί και έκτακτη αποζημίωση 400 ευρώ το μήνα για τους εποχικούς» συνέχισε ο ίδιος.

«Έρχεται πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στις γυναίκες. Ανοίγει και άλλο πρόγραμμα, δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, για όσες επιχειρήσεις έκλεισαν μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου» σημείωσε κλείνοντας ο κ. Πρωτοψάλτης.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024