Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνιε Γουέστ: Τα «Yeezy» του μπορεί να γίνουν τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας

Κάνιε Γουέστ: Τα «Yeezy» του μπορεί να γίνουν τα πιο ακριβά sneakers της ιστορίας

Ο οίκος Sotheby’s βγάζει στο σφυρί τα πρώτα αθλητικά που φόρεσε σε δημόσιά του εμφάνιση ο Κάνιε Γουέστ, εκτιμώντας ότι η τιμή πώλησης τους θα σπάσει κάθε ρεκόρ

Σε δημοπρασία βγάζει ο ράπερ Κάνιε Γουέστ τα πρώτα αθλητικά που φόρεσε σε δημόσιά του εμφάνιση, ένα ζευγάρι Nike που φορέθηκαν στα βραβεία Γκράμι του 2008.

Την δημοπρασία έχει αναλάβει ο γνωστός οίκος Sotheby’s, ο οποίος εκτιμά ότι τα αθλητικά παπούτσια θα ξεπεράσουν την τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, «σπάζοντας» το ρεκόρ της υψηλότερης τιμής που έχουν ποτέ πετύχει σε δημοπρασία αντίστοιχα υποδήματα.

Dropping today: Kanye West Nike Air Yeezy 1 Prototypes, the iconic sneakers worn during the artist’s performance at the…

Δημοσιεύτηκε από Sotheby’s στις Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021

Παρόλο που το ακριβές τρέχον ρεκόρ δεν είναι γνωστό, τα τελευταία αθλητικά που δημοπρατήθηκαν σε υψηλή τιμή ήταν ένα ζευγάρι παπούτσια που ανήκαν στον Μάικλ Τζόρνταν και είχαν κατοχυρωθεί το 2020 σε αγοραστή για την τιμή των 615.000 δολαρίων.

Τα διάσημα sneakers προβλέπεται πως θα πουληθούν σε τιμή-ρεκόρ.

Τα παπούτσια του Κάνιε Γουέστ αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ την τιμή αυτή, κυρίως γιατί αποτελούν τα πρωτότυπα του σχεδίου «Yeezy» της Nike, η δημοτικότητα του οποίου εκτοξεύτηκε γρήγορα, εν μέρει επειδή τα είχε φορέσει πρώτος ο Κάνιε.

Το γεγονός ότι ο Κάνιε είχε φορέσει τα αθλητικά «Yeezy» στα Γκράμι δεν αποτελούσε απλά μια προσωπική στυλιστική επιλογή του τραγουδιστή, αλλά μια πραγματική προσπάθεια προώθησής τους, καθώς ο ράπερ είχε συνεργαστεί επίσημα με την Nike- και αργότερα με την Adidas- για τη δημιουργία, και κυρίως την προώθηση, του συγκεκριμένου μοντέλου.

Το 2013, ο Κάνιε Γουέστ διέκοψε την συνεργασία του με την Nike, συνεργαζόμενος πλέον με την Adidas για την συνέχιση της σειράς «Yeezy», με την ίδια την Adidas να κάνει λόγο για την «πιο σημαντική συνεργασία μεταξύ εταιρείας αθλητικών και ατόμου που δεν είναι αθλητής, που υπήρξε ποτέ».

Τόσο τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν από την Nike, όσο και αυτά από την Adidas, υπήρξαν εξαιρετικά δημοφιλή, με τα πρώτα σχέδια να μεταπωλούνται στο Amazon για τιμές που είχαν αγγίξει έως και τις 8.000 δολάρια.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024