Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλίκη Βουγιουκλάκη : Ηταν φίλες με την Τζένη Καρέζη;

Αλίκη Βουγιουκλάκη : Ηταν φίλες με την Τζένη Καρέζη;

Πολλοί πιστεύουν ότι υπήρχε κόντρα μεταξύ Βουγιουκλάκη και Καρέζη, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική...

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη ήταν δύο από τις πιο γνωστές ηθοποιούς της γενιάς τους, όμως υπήρχαν πολλές φήμες ότι δεν τα πηγαίναν καλά στις μεταξύ τους σχέσεις.

Έχουν περάσει 24 χρόνια από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και ακόμα κάποιοι θεωρούν ότι μεταξύ τους υπήρχε κόντρα.

Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετά φωτογραφικά ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ανάμεσα στις δύο μεγάλες κυρίες του ελληνικού κινηματογράφου υπήρχε φιλία.

Η φωτογραφία την περιόδο που και οι δυο ήταν εγκυμονούσες

Η φιλία των δύο ηθοποιών

Η φιλία τους ξεκίνησε από τότε που ήταν συμφοιτήτριες στο Εθνικό Θέατρο. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα φοιτητικά τους χρόνια και ανέπτυξαν μία δυνατή φιλία, η οποία διήρκεσε έως το τέλος της ζωής τους.

Τραγική ειρωνεία: πέθαναν και οι δύο από καρκίνο τον ίδιο μήνα με 4 χρόνια και τέσσερις ημέρες διαφορά. Συγκεκριμένα στις 27/7/92 η Τζένη και στις 23/7/96 η Αλίκη.

Στην τελευταία της συνέντευξη το 1990 η Τζένη Καρέζη είχε ομολογήσει ότι ο υποτιθέμενος ανταγωνισμός τους εξυπηρετούσε ειδικά στον κινηματογράφο, τις εταιρείες στο να τις μοιράζονται, ενώ οι ίδιες είχαν μια ωραία σχέση.

Η Βουγιουκλάκη, μιλώντας στην τηλεόραση όταν έφυγε από τη ζωή η Τζένη Καρέζη, δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα.

«Ααααχ, Τζένη αδερφή μου, μάτια μου, καλό ταξίδι εκεί που πας! Κι όταν θα ανταμωθούμε, θα τα ξαναπούμε! Είναι… Παιδιά, δεν μπορώ…» είπε, λυγίζοντας μπροστά στον φακό.

Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη είχαν βίους παράλληλους

Στο θέατρο έκαναν το ντεμπούτο τους, με ελάχιστη χρονική διαφορά: Η Αλίκη τον Οκτώβριο του 1953, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και η Τζένη τον Οκτώβριο του ’54, στο θέατρο Κοτοπούλη (Ρεξ). Επίσης, στον κινηματογράφο, πρώτη βγήκε η Αλίκη, τον Φεβρουάριο του ’54, ενώ ακολούθησε η Τζένη, τον Δεκέμβριο του ’55.

Έκαναν και οι δύο από δύο γάμους, ενώ απέκτησαν η καθεμία από έναν γιο σχεδόν ταυτόχρονα, το 1969. Η Τζένη τον Απρίλιο και η Αλίκη τον Ιούλιο.

Ο Κωνσταντίνος Καζάκος για την σχέση Βουγιουκλάκη – Καρέζη

Για το ζήτημα αυτό είχε μιλήσει και ο γιος της Τζένης Καρέζη, Κωνσταντίνος Καζάκος, ο οποίος είχε πει για την «κόντρα» της μητέρας του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη σε παλαιότερη συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1: «Κόντρα, όχι. Υπήρχε μια ευγενής άμιλλα. Σαφώς και τις ένοιαζε ποια θα κάνει τα πιο πολλά εισιτήρια, ποια θα κάνει το ένα, ποια θα κάνει το άλλο, αλλά ήταν φίλες. Ήταν φίλες, φίλες! Τα έλεγαν, έλεγαν τα προσωπικά τους. Είχαν πάρα πολύ καλές σχέσεις πάντα. Δεν υπήρξε ποτέ κόντρα! Ήταν ένα κολπάκι των media τότε».

Σε ένα πάρτι του Δημήτρη Χορν ήταν καλεσμένες η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη. Και οι δύο πρωταγωνίστριες μίλησαν αργότερα για το πάρτι στο σκηνοθέτη Γιάννη Δαλιανίδη. Σχολίαζαν το ντύσιμο και τους καβαλιέρους που τις συνόδευσαν στους χορούς.

Η Καρέζη εστίασε στις «άστοχες» ενδυματολογικές επιλογές της Βουγιουκλάκη, λέγοντας «την κακομοίρα την Αλίκη». Όταν η Βουγιουκλάκη όμως, διηγήθηκε στον Δαλιανίδη ότι πήγε στο πάρτι και χόρεψε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, είπε ειρωνικά, «την καημένη τη Τζενούλα, εγώ χόρευα με τον πρωθυπουργό και αυτή δεν είχε ούτε έναν υπουργό δίπλα της».

Φυσικά η σχέση των δυο σταρ είχε σκαμπανεβάσματα αφού και οι δυο ήθελαν να είναι πάντα πρώτες, να κόβουν περισσότερα εισιτήρια η μια από την άλλη στο θέατρο και τον κινηματογράφο και φυσικά το κασέ τους να είναι υψηλότερο από της άλλης. Όλος ο κόσμος είχε χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και οι δύο star μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 60 ήταν για το κοινό οι δυο αιώνιες αντίπαλες.

Η εποχή της κόντρας

Την εποχή της κόντρας το  μακρινό 1967 σε μια συνέντευξη της στον ταχυδρόμο, η Αλίκη είχε δηλώσει τα εξής κομψά: «Εύχομαι στην Τζένη Καρέζη να βρει έναν άντρα σαν τον Δημήτρη και να την κάνει ευτυχισμένη όπως με έκανε εμένα ο Παπαμιχαήλ. Έναν άντρα που να την αγαπάει και να την σέβεται και να μην την πηγαίνει πίσω. Κυρίως το τελευταίο.

Της εύχομαι να βρει κάποια στιγμή της ζωή της έναν άντρα σαν τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ». Η δήλωση έγινε δυο βδομάδες μετά την ανακοίνωση του γάμου της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Όσο για το γεγονός ότι δεν ήταν καλεσμένη στο γάμο, είπε: «Εγώ πάντα την προσκαλώ στις δεξιώσεις που κάνω ενώ εκείνη το αποφεύγει συστηματικά.

Αν και ξέρει ότι αρέσουμε και οι δυο στον αντρικό κύκλο εγώ δεν θα τη φοβόμουνα αν διεκδικούσαμε και οι δυο τον ίδιο άντρα». Ωστόσο οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν δυο χρόνια μετά, όταν ήταν και οι δυο εγκυμονούσες.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024