Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλα στην σχέση πάνε ρολόι εκτός από το...σεξ

Όλα στην σχέση πάνε ρολόι εκτός από το…σεξ

Και τώρα τι κάνουμε, χωρίζουμε ή συζητάμε;

Έχεις επιτέλους βρει έναν άνθρωπο που σου αρέσει, ταιριάζετε, έχετε κοινά ενδιαφέροντα, σε καταλαβαίνει, αλλά το σεξ είναι πολύ μέτριο.

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο ενώ όλα στη σχέση σου είναι υπέροχα, το σεξ είναι ανύπαρκτο. Ή, ακόμα χειρότερα, το σεξ είναι μέτριο προς χάλια και δεν τα βρίσκετε καθόλου στο κρεβάτι.

Το έχετε αντιληφθεί και οι δύο, αλλά δεν το έχετε συζητήσει.

Σε αυτή τη σχέση υπάρχει σεβασμός, αλληλοεκτίμηση, αγάπη και εμπιστοσύνη. Τι συμβαίνει άραγε; Είναι το μέτριο ή κακό σεξ λόγος χωρισμού;

Η αγκαλιά μπροστά από την τηλεόραση και οι βόλτες παρέα με φίλους είναι αυτό που συνήθως κάνετε μαζί. Επικοινωνείτε τέλεια, γελάτε, μαγειρεύετε και τρώτε μαζί. Αρκούν αυτά;

Οι εδικοί λένε ότι το καλό σεξ από μόνο του δεν φτάνει για μια επιτυχημένη σχέση, αλλά εσύ τα έχεις όλα εκτός από το καλό σεξ. Τι κάνεις λοιπόν σε αυτή την περίπτωση;

Οταν το σεξ δεν είναι καλό, δεν είναι λόγος για να χωρίσεις. Είναι λόγος για να το προσπαθήσεις και να δώσεις μια ακόμα ευκαιρία στη σχέση σου, λένε οι ψυχολόγοι.

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική σε ένα ζευγάρι. Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια υγιή σχέση και οφείλεις να μιλήσεις στον σύντροφό σου για αυτό το σεξουαλικό θέμα.

Πολλές φορές στη ζωή δεν μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε και όπως το θέλουμε. Θα πρέπει να μάθουμε όμως να το βελτιώνουμε και να προσπαθούμε για αυτό.

Αν δεν μπορείτε να τα καταφέρετε μόνοι σας με τον διάλογο, τότε καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού. Ο θεραπευτής θα ακούσει το πρόβλημα και θα σας κατευθύνει στη λύση που θα οδηγήσει σε μια αμοιβαία ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή.

Το σεξ είναι ένα βασικό κομμάτι της σχέσης και οι ειδικοί λένε ότι μπορεί να βελτιωθεί. Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, αλλά είναι ένα πρόβλημα που έχει τη λύση του, λένε οι ψυχολόγοι.

Κάθε φορά που το σεξ γίνεται ζήτημα για ένα ζευγάρι, είναι έξυπνο να διερευνηθούν πρώτα αν υπάρχουν κάποια πιθανά ιατρικά αίτια.

Το σεξ δεν είναι καλό λόγω του άγχους ή ενός φαρμάκου το οποίο παίρνει ο σύντροφός σου; Ένας μεγάλος αριθμός φαρμάκων αρκετά συχνής χρήσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική ζωή του άνδρα τόσο στο επίπεδο της σεξουαλικής επιθυμίας, όσο και στο επίπεδο της στυτικής λειτουργίας.

Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάθε ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να κάνει καλό σεξ και μπορεί να τα καταφέρει αν προσπαθήσει. «Αν είστε συναισθηματικά και σωματικά υγιείς και οι δυο μπορείτε να πετύχετε θαύματα και να μάθετε πώς να απολαμβάνετε τον έρωτα», τονίζουν.

To πιο σημαντικό από όλα είναι να γνωρίζεις τι πραγματικά θέλεις εσύ στο κρεβάτι και να το ζητάς από τον σύντροφό σου. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ έχουμε μάθει να λέμε στον σύντροφό μας ποιο πουκάμισο που φοράει μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, ποια γραβάτα του πάει ή δεν του πάει, δεν μιλάμε για το σεξ.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ να μιλήσεις για τη στάση που σε ξετρελαίνει;

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024