Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eίναι το (πολύ) κοντό σορτσάκι η νέα τάση στο ανδρικό ντύσιμο;

Eίναι το (πολύ) κοντό σορτσάκι η νέα τάση στο ανδρικό ντύσιμο;

Θα ακολουθήσεις το παράδειγμα του Χάρι Στάιλς και του Πόλ Μέσκαλ δείχνοντας φέτος το καλοκαίρι λίγο πόδι παραπάνω;

Όταν λέμε κοντό σκέψου το σορτσάκι του Τζον Τραβόλτα στο Perfect, τον Χάρι Στάιλς στο GucciFest ή τον Τομ Σέλεκ στο Magnum PI.

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και οι δημόσιοι χώροι ανοίγουν το ενδυματολογικό ερώτημα που διχάζει το ίντερνετ είναι: πότε ένα κοντό σορτσάκι είναι υπερβολικά κοντό;

Την περασμένη εβδομάδα, ο ηθοποιός Μίλο Βεντιμίλια (This is Us, Gilmore Girls) φωτογραφήθηκε την ώρα που έφευγε από το γυμναστήριο φορώντας ένα μικροσκοπικό σορτσάκι πυροδοτώντας την διαδικτυακή συζήτηση σχετικά με το πόσο ανδρικό πόδι είναι κομψό να αποκαλύπτεται.

Το ντιμπέιτ βέβαια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό. Πέρυσι ο ηθοποιός Πολ Μέσκαλ, της σειράς Normal People του BBC, έγινε viral όταν φωτογραφήθηκε με πολύ κοντό σορτσάκι ενώ η εμφάνιση του Χάρι Στάιλς με ένα αντίστοιχο κοντό ένδυμα στην Ιταλία το περασμένο καλοκαίρι δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο.

«Οι άνδρες που εκθέτουν τα πόδια τους αντιδρούν με έναν τρόπο στον έντονο έλεγχο που υφίσταται η δημόσια συμπεριφορά μας το τελευταίο έτος», δήλωσε ο καθηγητής Andrew Groves, διευθυντής του Westminster Menswear Archive στο Πανεπιστήμιο του Westminster.

«Θέλουν να νιώσουν το χάδι του αέρα στο δέρμα τους» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Άλλοι πάλι έχουν αντίθετη άποψη. Ο Shane C Kurup, αναπληρωτής συντάκτης του Men’s Health, δήλωσε σχετικά: «Ο θρυλικός σχεδιαστής της Savile Row, Sir Hardy Amies, συνήθιζε να συμβουλεύει “μην φοράτε ποτέ σορτς, εκτός εάν είστε στην παραλία ή walking tour”».

Ο σχεδιαστής Tom Ford είχε σχολιαστεί ποικιλοτρόπως όταν είχε πει σε συνέντευξή του στο Another Magazine το 2011: «Ένας άντρας δεν πρέπει ποτέ να φοράει σορτς στην πόλη… θα πρέπει να φοριούνται μόνο στο γήπεδο του τένις ή στην παραλία.»

Ωστόσο, ο Kurup πιστεύει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και καθώς το κάζουαλ ντύσιμο επικρατεί όλο και περισσότερο, οι άνδρες μπορούν πλέον να δείξουν λίγο πόδι παραπάνω. «Την τελευταία δεκαετία, έχουμε δει άνδρες να φορούν σορτς στο γραφείο καθώς και τη δημιουργία του «κοστουμιού με σορτς»».

Όπως είχε γίνει νωρίτερα με τα skinny jeans και τα χαμηλοκάβαλα, έτσι και τώρα Gen Ζ αγκαλιάζει το μικροσκοπικό σορτσάκι με τρόπο που οι millennials ίσως να μην μπορέσουν να το κάνουν.

«Υπάρχει πλέον μεγάλη έμφαση στην άνεση και στο να νιώθεις καλά με το σώμα σου, όπως και αν είναι αυτό».

Με πληροφορίες από Guardian

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024