Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρίγκιπας Φίλιππος - Νταϊάνα: H άγνωστη τρυφερή σχέση τους

Πρίγκιπας Φίλιππος – Νταϊάνα: H άγνωστη τρυφερή σχέση τους

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Φίλιππος είχαν έρθει τόσο κοντά, που εκείνη τον αποκαλούσε «πατέρα»

Με φόντο τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου σε ηλικία 99 ετών, οι φαν της βασιλικής οικογένειας αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής στον εκλιπόντα, θυμίζοντας ότι ήταν ο μόνος από τη βασιλική οικογένεια που είχε σταθεί στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν χώρισε με τον πρίγκιπα Κάρολο.

Μάλιστα, ένας καλλιτέχνης ζωγράφισε ένα υπέροχο πορτραίτο, όπου η Νταϊάνα καλωσορίζει τον Φίλιππο, στον… παράδεισο.

View this post on Instagram

A post shared by Royals (@royals_466)

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα παντρεύτηκε τον Κάρολο και μπήκε στη βασιλική οικογένεια το 1981, ανέπτυξε στενή σχέση με τον πατέρα του πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος σύμφωνα με βιογράφο της βρετανικής βασιλικής οικογένειας την πήρε υπό την προστασία του.

Ο Φίλιππος ήταν εκείνος που ουσιαστικά προσπάθησε να την βάλει στο βασιλικό κόσμο, μαθαίνοντάς της διάφορα πράγματα όπως την τέχνη των μικρών συνομιλιών σε επίσημα δείπνα.

Στην πραγματικότητα, η Νταϊάνα και ο Φίλιππος είχαν έρθει τόσο κοντά πριν από τον τραγικό θάνατό της, που εκείνη τον αποκαλούσε «πατέρα».

Ο μεγαλοπρεπής γάμος της Νταϊάνα με τον πρίγκιπα Κάρολου δεν κράτησε πολύ.

Μετά τη γέννηση των παιδιών τους τα προβλήματα άρχισαν να μεγαλώνουν και τελικά, το 1996, το διαζύγιο ανάμεσα στην πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο ήταν μονόδρομος.

Ένα βασιλικό διαζύγιο αρκετά σκανδαλώδες, δεδομένης της μακρόχρονης σχέσης του Κάρολου με την νυν σύζυγό του, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Νταϊάνα.

Η όλη κατάσταση ήταν δύσκολη και αναμφίβολα άβολη για όλους στη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, τουλάχιστον ένα μέλος της πήρε το μέρος της Νταϊάνα σε αυτό τον χωρισμό.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν αυτός που στάθηκε δίπλα στην Νταϊάνα και την στήριξε στο θέμα του διαζυγίου. Σύμφωνα με επιστολές που είχαν ανταλλάξει οι δυο τους φαίνεται πως ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, υποστήριζε την Νταϊάνα και όχι τον γιο του.

Oι επιστολές του Φίλιππου προς την Νταϊάνα

Τα κυριότερα σημεία από τις φερόμενες επιστολές του Φίλιππου προς την Νταϊάνα υπογεγραμμένες με τη φράση «με στοργική αγάπη, πατέρας», που κυκλοφόρησαν αρχικά στη Daily Mail, αναφέρουν:

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να αφήνει εσένα για την Καμίλα»

– «Ο Κάρολος ήταν ανόητος να διακινδυνεύσει τα πάντα με την Καμίλα για έναν άνδρα στη θέση του. Ποτέ δεν ονειρευτήκαμε ότι μπορεί να σε αφήνει για αυτήν. Μια τέτοια προοπτική ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μας».

Φυσικά, δεν ήταν θετικά όλα όσα αποκαλύφθηκαν στα γράμματα αφού σε άλλο σημείο ο Φίλιππος φέρεται να είχε γράψει στη Νταϊάνα:

«Μπορείς να κοιτάξεις ειλικρινά στην καρδιά σου και να πεις ότι η σχέση του Καρόλου με την Καμίλα δεν είχε καμία σχέση με τη συμπεριφορά σου απέναντί του στον γάμο σας;» Με άλλα λόγια: «Δεν είναι εν μέρει και λάθος σου που σε απάτησε;».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024