Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χρόνος κυλά διαφορετικά για τον Παναγιώτη Λάμπουρα

Ο Χρόνος κυλά διαφορετικά για τον Παναγιώτη Λάμπουρα

Ο νέος δίσκος του γνωστού μουσικού μάς υπενθυμίζει το ταλέντο του και στην τραγουδοποιία με τον πιο μελωδικό τρόπο

Ο βιολιστής και τραγουδοποιός, Παναγιώτης Λάμπουρας, έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη, παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Ο «Μικρός Χρόνος» παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Λάμπουρα δύο χρόνια μετά την “Υδρόγειο”, τον πρώτο του δίσκο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος.

Με το καινούριο του άλμπουμ προτείνει δέκα νέα τραγούδια γεμάτα ρομαντισμό και ευαισθησία, μέσα από λιτές ενορχηστρώσεις και έναν ήχο που ακουμπά στο σήμερα διατηρώντας όμως στοιχεία από τις Παραδόσεις.

Έπειτα από δύο χρόνια συνεργασίας με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη, φέρνει στο φως τραγούδια και μουσικές με ισχυρό πυρήνα το βιολί και τη ζεστή φωνή του.

Λάμπουρας&Αρβανιτάκη

Κομμάτια που αναφέρονται στον άπιαστο χρόνο και στη φθορά των πραγμάτων, κρύβοντας όμως μια διάθεση αναζήτησης ενός κόσμου έξω από τα αυτά τα όρια. Ένας από τους πιο εμπνευσμένους καλλιτέχνες της γενιάς του, ο Παναγιώτης Λάμπουρας καταφέρνει μια πρωτότυπη συνομιλία μεταξύ φωνής και βιολιού, περιγράφει ένα μουσικό σύμπαν αλλιώτικο, σχεδόν απροσδιόριστο και που συνεχώς αναμειγνύεται με καινούργια υλικά χωρίς να εφησυχάζεται.

Προσωπικά, ακούγοντάς τον το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η Μποφίλιου σε γένος αρσενικό. Σε κάθε περίπτωση, εύχομαι Λάμπουρας-Μποφίλιου να συνεργαστούν, έχω την αίσθηση ότι θα είχαν αρκετά πράγματα να επικοινωνήσουν σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Λάμπουρα:

Ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός, τραγουδοποιός και καθηγητής μουσικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα, ενώ έχει σπουδάσει κλασικό βιολί σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Σε ηλικία 5 ετών πήρε τα πρώτα μαθήματα βιολιού όπου και συνέχισε, λαμβάνοντας δίπλωμα Κλασικού Βιολιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί και πρώτο Βραβείο από τον Πειραϊκό Σύνδεσμο.

Το 2013 μετακομίζει στο Εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία για να συνεχίσει τις Μουσικές του σπουδές. Σε διάστημα δύο ετών παρακολούθησε μαθήματα στο Κονσερβατόριο της Ουτρέχτης με την Elisabeth Perry (Menuhin, Juliard Shool) και στο Codarts (Ρότερνταμ) με τους Goran Gibrajevic και Misha Furman. Οι ανοιχτοί ορίζοντες του Εξωτερικού τον βοηθούν να βρεθεί σε διάφορα μουσικά πεδία και να έρθει σε επαφή με σπουδαίους μουσικούς.

Έπειτα από τις Ανώτερες σπουδές του στην Κλασική Μουσική επιστρέφει στην Ελλάδα όπου αναδείχθηκε στους 4ους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Παράλληλα συνεχίζει, αναζητώντας τον προσωπικό του ήχο μέσα από τη σύνθεση και το βιολί.

Το Νοέμβριο του 2018 κυκλοφορεί την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική εργασία με τίτλο “Υδρόγειος”  από τη Μικρή Άρκτο, όπου υπογράφει ο ίδιος τους στίχους, τη μουσική και την ενορχήστρωση.

Την ίδια χρονιά συνεργάζεται με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τον Γιάννη Κότσιρα στις εμφανίσεις τους στην “Ακτή Πειραιώς”.

Ακολουθούν καλοκαιρινές και χειμερινές περιοδείες για τις επόμενες δύο χρονιές (2019,2020)δίπλα στην Ελευθερία Αρβανιτάκη στις solo εμφανίσεις της σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, στην Αθήνα και το Εξωτερικό (Barbican Λονδίνο).

Έχει συνεργαστεί με τη Μελίνα Κανά σε προσωπικές της συναυλίες στην περιφέρεια το 2019, αλλά και με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Τακίμ στην Αθήνα.  Τα τελευταία χρόνια δημιουργεί τα δικά του συναυλιακά projects μέσα από μια συνομιλία μεταξύ φωνής και βιολιού σε διάφορους χώρους (Σταυρός του Νότου, Αγγλικανική Εκκλησία κα.) Παράλληλα εργάζεται ως Καθηγητής Βιολιού στο Εθνικό Ωδείο Παλλήνης και Εθνικό Ωδείο Διονύσου.

«Ο Μικρός Χρόνος» περιέχει δέκα καινούργια τραγούδια, τα εννιά σε μουσική, στίχους και ενορχήστρωση του ίδιου και το ένα σε παραγωγή και ενορχήστρωση του Θωμά Κωνσταντίνου. Το album κυκλοφορεί σε ανεξάρτητη παραγωγή.

Καλοτάξιδο ας είναι!

ΥΓ: Μόλις κυκλοφόρησε κι άλλο τραγούδι ο Παναγιώτης Λάμπουρας που παρουσιάζει μέσα από ένα τρομερό video clip. Η έμπνευσή του από την καραντίνα εμφανής…

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024