Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είκοσι tips από το απόλυτο βιβλίο στιλ για γαλλικό αέρα στην εμφάνισή σας

Είκοσι tips από το απόλυτο βιβλίο στιλ για γαλλικό αέρα στην εμφάνισή σας

Η εμφάνιση είναι η αντανάκλαση της έσω όψης μας προς τα έξω. Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι Γαλλίδες και συγκεκριμένα οι συγγραφείς του βιβλίου που έγινε best seller σε Ευρώπη και Αμερική

Πέρασα το βράδυ της Παρασκευής να χορταίνω πνεύμα και ελαφρότητα μέσα από τις σελίδες ενός από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία που κυκλοφορούν εκεί έξω. Καθισμένη στον κυψελιώτικο καναπέ, με ένα ποτήρι όχι-και-τόσο-φίνου κρασιού και τα τσιγάρα μου, σαν καλή Παριζιάνα Αθηναία.

Και πώς συνοψίζεται η Αθηναία, σκέφτηκα, μέσα σε ένα βιβλίο με καλογραμμένες και έξυπνα διατυπωμένες συμβουλές στιλ; Ένα αντίστοιχο εγχείρημα αλά ελληνικά κρίνω πως θα είχε αποτυχία. Πιο βέβαιο σουξέ θα έκανε το «Πώς να είσαι Θεσσαλονικιά»: εκεί τα δεδομένα είναι πιο συγκεκριμένα, η Θεσσλονικά περιγράφεται πιο εύκολα από ό, τι η Αθηναία.

Μία από τις τέσσερις συγγραφείς: η Audrey Diwan

Βέβαια, η απόσταση Θεσσαλονίκη-Παρίσι από στιλιστικής και εν γένει αισθητικής άποψης απέχουν πολύ περισσότερο από ό, τι η Ελλάδα από την Γαλλία.

Για την Γαλλίδα την αυθεντική, όπως την περιγράφει το αριστουργηματικό βιβλίο των Anna Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret και Sophie Mas, η εξωτερική της εικόνα, ήτοι το ντύσιμό της, τα μαλλιά, το μανικιούρ, η στάση του σώματός τους, απηχεί το μέσα της και το γύρω της.

Η τέχνη της χαράς της ζωής, η τεχνική του υπάρχειν με στιλ (αυτά που λες, ο τρόπος που ανάβεις το πουράκι, το ύφος που παίρνεις απέναντι σε έναν επίδοξο εραστή και άλλα, και άλλα), η μαγεία του να υποδέχεσαι κόσμο στο σπίτι σου και η ηδονιστική θλίψη της μοναξιάς με κλαμμένα μάτια στο μπάνιο όπου καίνε ακριβά κεριά.

Μία από τις τέσσερις συγγραφείς: η Caroline de Maigret

Μία από τις τέσσερις συγγραφείς: η Anne Berest

Ναι, όλα αυτά είναι πολύ πιο σημαντικά από την μόδα στενή εννοία. Μακριά, καταρχάς, η προκλητική εμφάνιση ενός brand από  τα ρούχα και τις τσάντες μιας Γαλλίδας. Μακριά τα πολλά χρώματα, οι φλούο και οι εμπριμέ καταστάσεις, οι «χαριτωμενιές».

Μία από τις τέσσερις συγγραφείς: η Sophie Mas

Όχι, αγαπητές μου. Τυπική Γαλλλίδα ΔΕΝ είναι η λατρεμένη μας Αμελί Πουλέν της ταινίας.  Δείτε είκοσι σαρκαστικά, υπέροχα, για μένα ολόσωστα tips για αυθεντικό, γαλλικό αέρα στο look σας. Στην λίστα για τα ψώνια της εβδομάδας, σημειώστε οπωσδήποτε το «Πώς να είσαι Παριζιάνα όπου κι αν βρίσκεσαι-Έρωτας, στυλ και κακές συνήθειες» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell.

  1. Θα πρέπει να ζεις με το αντίθετο φύλο. Και όχι εναντίον του. Εκτός απ’ όταν κάνεις έρωτα.
  2. Ούτε μία γκρίζα τρίχα, Ή όλα τα μαλλιά γκρίζα. Δεν υπάρχει μέση οδός.
  3. Διάλεξε ένα πράγμα που όλοι λατρεύουν: την όπερα, τα γατάκια, τις φράουλες. Και μίσησέ το για πάντα.
  4. Τι δεν θα βρεις (μεταξύ άλλων) στην ντουλάπα μιας Παριζιάνας: ρούχα με λόγκο, μπότες ugg, απομίμηση επώνυμης τσάντας.

Ένα από τα πιο αγαπημένα κεφάλαια του βιβλίου

5. Κάποιος σου μιλάει, αλλά δεν παρακολουθείς τι λέει. Γιατί έχεις ανιτιληφθεί κάπου μακριά αυτή τη μυρδιά ανμμένου κεριού, που σε μεταφέρει σε μια χαμένη γειτονιά της παιδικής σου ηλικίας.

6.Το δέρμα πρέπει να φαίνεται φυσικό. Φακίδες εμφανίζονται την άνοιξη, μαζί με τις πρώτες ζεστές ακτίνες του ήλιου. Καμιά φορά, τα μάγουλα κοκκινίζουν όταν οι Γαλλίδες λένε ψέματα, γελάνε ή ντρέπονται. Όλες αυτές οι ιστορίες που διηγείται η επιδερμίδα μας δεν πρέπει να ασφυκτιούν.

7. Το «γαλλικό μανικιούρ» είναι ένα γλωσσικό μυστήριο: είναι το ακριβώς αντίθετο του γαλλικού σικ.

8. Για μια Παριζιάνα είναι ατόπημα να παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά.

9. Μια Παριζιάνα μπορεί να φροντίζει επιμελώς το πεντικιούρ της, αλλά να μην σετάρει τα εσώρουχά της.

10. Ξέρει ποια ελαττώματά της καταστρέφουν την ζωή της. Αλλά δεν θ’ αλλάξει ποτέ.

11. Τις πιο πολλές φορές, ο τροχονόμος την αφήνει να φύγει παρά τις παραβάσεις της. Είναι ο μοναδικός άντρας που λυγίζει από τα δάκρυά της.

12. Η Παριζιάνα φιλάει όπως κάνει και τα υπόλοιπα πράγματα: κινηματογραφικά.

Ερωτευμένη με τον έρωτα, αν μη τι άλλο

13. Το σημαντικό δεν είναι να είσαι πολύ καλή μαγείρισσα, αλλά να κατέχεις τέλεια δύο συνταγές. Η μία θα πρέπει να είναι πάρα πολύ εύκολη και να γίνεται ακόμα και την τελευταία στιγμή. Η άλλη θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολη, ώστε να εντυπωσιάζεις τους φίλους σου.

14. Το βλέμμα σου να στέκεται στα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που ατενίζει τον ήλιο όταν βυθίζεται στη θάλασσα, στο βάθος του ορίζοντα. Ακόμα κι όταν περιμένεις το μετρό την ώρα αιχμής. Ακόμα κι όταν διαλέγεις κατεψυγμένη πίτσα στο σουπερμάρκετ.

15. Μη δέχεσαι να είσαι «στη μόδα’ 9αλλά να θεωρείς ότι η μόδα πρέπει να ακολουθεί εσένα)

16.Να είσαι φίλη με ανθρώπους διαφόρων ηλικιών (νεότερους, αλλά κυρίως πολύ μεγαλύτερους)

17. Η Παριζιάνα αποσυντονίζει τους άντρες καθώς χωρίς λόγο αναφωνεί «Είναι η ωραιότερη μέρα της ζωής μου!»

18. Τα απαραίτητα για το ντύσιμο μιας Παριζιάνας: τζιν, ένα ζευγάρι ανδρικά παπούτσια, η τσάντα της, το μαύρο σακάκι, οι μπαλαρίνες της, ένα μεταξωτό φουλάρι, ένα λευκό πουκάμισο, μια τεράστια εσάρπα, μια μακριά καμπαρντίνα, ένα φαρδύ πουλόβερ, ένα ζευγάρι τεράστια γυαλιά ηλίου, ένα φαρδύ πουκάμισο, ένα απλό, ακριβό T-shirt.

19.Μια Παριζιάνα θέλει να λάμπει, αλλά μόνο χάρη στο πνεύμα της.

20. Κάνει ένα βράδυ Τετάρτης ό, τι θα έκανε το Σαββατόβραδο.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024