Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Instagram : Νέα τεχνολογία θα «μαντεύει» την ηλικία των χρηστών

Instagram : Νέα τεχνολογία θα «μαντεύει» την ηλικία των χρηστών

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας των παιδιών στο internet

Όλα δείχνουν ότι ίσως το Instagram καταφέρει να καθησυχάσει κάποιες από τις αγωνίες των γονιών για την ασφάλεια των παιδιών τους στο internet, μέσα από μια σειρά από μέτρα που έχει ανακοινώσει.

Ανάμεσα σε αυτά είναι και η εξασφάλιση ότι πλέον θα τηρείται η απαγόρευση δημιουργίας προφίλ από άτομα κάτω των 13 ετών. Προκειμένου να συμβεί αυτό, το Instagram πρόκειται να αξιοποιήσει μεταξύ άλλων μια τεχνολογία που συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη και τη νοημοσύνη των μηχανών, η οποία θα «μαντεύει» την πραγματική ηλικία των χρηστών.

«Αν και πολλοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς σχετικά με την ηλικία τους, εμείς γνωρίζουμε πως οι νέοι μπορεί να πουν ψέματα στο θέμα της ημερομηνίας γέννησής τους», επισημαίνει η εταιρεία, σε ένα άρθρο σε blog. «Θέλουμε να κάνουμε περισσότερα για να το εμποδίσουμε αυτό» προσθέτει.

Το Instagram, που ανήκει στην «οικογένεια» εφαρμογών που κατέχει το Facebook, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εργαλείο που αναπτύσσει για να εντοπίζει την πραγματική ηλικία των χρηστών.

Περιορίστηκε να αναφέρει ότι θα βασίζεται στην «τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση».

Η υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι θα απαγορεύει στους ενήλικες να στέλνουν μηνύματα σε ανήλικες, τους οποίους δεν ακολουθούν, προκειμένου να αποφευχθούν κακόβουλες επαφές.

Οι ανήλικοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με ενήλικες, που επιδεικνύουν «ενδεχομένως ύποπτη συμπεριφορά», με στόχο να περιοριστούν οι επαφές.

Η πλατφόρμα διευκρινίζει ότι η τελευταία αυτή λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «ορισμένες χώρες» από τον Μάρτιο, χωρίς να λέει σε ποιες ακριβώς, και ελπίζει να την αναπτύξει σύντομα παντού στον κόσμο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024