Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο FDA αναφέρει δεν έχει διαπιστώσει αιτιώδη συνάφεια μεταξύ θρομβώσεων και του εμβολίου Johnson & Johnson

Κοροναϊός : Ο FDA αναφέρει δεν έχει διαπιστώσει αιτιώδη συνάφεια μεταξύ θρομβώσεων και του εμβολίου Johnson & Johnson

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε αποδείξει μια αιτιώδης συνάφεια με τον εμβολιασμό και συνεχίζουμε την έρευνά μας και την αξιολόγηση αυτών των περιστατικών», τόνισε ο FDA, συμπληρώνοντας πως «θα ενημερώσουμε το κοινό όταν γνωρίζουμε περισσότερα»

Μια αιτιώδης συνάφεια μεταξύ σχηματισμού αιματικών θρόμβων και του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν, ανακοίνωσε χθες ο αμερικανικός ομοσπονδιακός οργανισμός φαρμάκων (FDA), σημειώνοντας ότι διερευνά περιστατικά στις ΗΠΑ.

«Ο FDA έχει λάβει γνώση πληροφοριών στις ΗΠΑ για περιστατικά σοβαρών θρομβοεμβολών, που σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζονται με θρομβοπενία (χαμηλός αριθμός αιμοπεταλίων), τα οποία εμφανίστηκαν σε λίγα άτομα μετά τη λήψη του εμβολίου της Janssen κατά της Covid-19», υπογράμμισε ο FDA σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείου, χρησιμοποιώντας το όνομα της ευρωπαϊκής θυγατρικής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J.

«Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε αποδείξει μια αιτιώδης συνάφεια με τον εμβολιασμό και συνεχίζουμε την έρευνά μας και την αξιολόγηση αυτών των περιστατικών», τόνισε ο FDA, συμπληρώνοντας πως «θα ενημερώσουμε το κοινό όταν γνωρίζουμε περισσότερα».

Χθες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει αναφορές για σπάνια περιστατικά θρομβώσεων σε τέσσερις ανθρώπους που έλαβαν το εμβόλιο της J&J και πως διεύρυνε την έρευνά της για το εμβόλιο της AstraZeneca ώστε να περιλάβει αναφορές για περιστατικά αιμορραγίας.

Από τα τέσσερα σοβαρά περιστατικά θρομβώσεων και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων, τρία σημειώθηκαν στις ΗΠΑ κατά τη χορήγηση του εμβολίου της J&J από τη μονάδα της, Jansseen, ανέφερε ο EMA, προσθέτοντας ότι ένας άνθρωπος πέθανε και πως ένα περιστατικό καταγράφηκε σε κλινική δοκιμή.

O FDA δήλωσε ότι «έχει γνώση της ανακοίνωσης του EMA», η οποία «βασίζεται» σε πληροφορίες που του παρείχε ο αμερικανικός οργανισμός, «που συγκέντρωσε κατά την περίοδο μετά την αδειοδότηση του εμβολίου της Janssen» στις ΗΠΑ.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης στις ΗΠΑ στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά από την έγκριση των διδοσικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και της Moderna.

Ο EMA ενέκρινε επίσης το εμβόλιο της J&J και η χορήγησή του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να ξεκινήσει αυτό το μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024