Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter : Ένας εθιστικός λογαριασμός βαθμολογεί τα σπίτια των επωνύμων

Twitter : Ένας εθιστικός λογαριασμός βαθμολογεί τα σπίτια των επωνύμων

Τα Zoom της περσινής χρονιάς έγιναν αφορμή για ένα μικρό ψηφιακό αριστούργημα

Κανείς μας δεν ήταν έτοιμος για την επέλαση του Zoom. Μπορεί η ιδέα της δουλειάς από το σπίτι να υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση, όμως ειλικρινά, υπάρχει κάτι πιο άβολο από το να «φέρνεις στο σπίτι σου» τον διευθυντή, τον συνάδελφο ή τον δάσκαλο του παιδιού σου; Και αν τα πράγματα ήταν δύσκολα για τους κοινούς θνητούς, οι διάσημοι βρέθηκαν σίγουρα πιο εκτεθειμένοι από όλους. Βέβαια, τα σπίτια τους είναι μάλλον πιο τακτοποιημένα από τα δικά μας, όμως τουλάχιστον εμάς δεν μας… βαθμολογεί κανείς.


Γιατί αυτό ακριβώς κάνει ένας λογαριασμός στο Twitter, με το εύγλωττο όνομα Room Rater. Πίσω από αυτόν κρύβονται ο Κλοντ Τέιλορ και η σύντροφός του Τζέσι Μπέρι και όλα ξεκίνησαν όταν οι δυο τους βρέθηκαν αποκλεισμένοι ο ένας στις ΗΠΑ και η άλλη στον Καναδά, στη διάρκεια του πρώτου lockdown. Τον Απρίλιο του 2020 έφτιαξαν αυτό το account για να σχολιάζουν μαζί τα δωμάτια των διάφορων πολιτικών, διασημοτήτων και κάθε είδους ελίτ γενικότερα και κατέληξαν να αποκτούν πολύ μεγαλύτερη «δύναμη» από ό,τι περίμεναν.

Για παράδειγμα, όπως εκμυστηρεύτηκαν οι δυο τους στον Guardian, υπήρξε ένας πολύ γνωστός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που παραπονέθηκε για την κακή κριτική του σπιτιού του μέσω του υπεύθυνου επικοινωνίας του, ο οποίος επικοινώνησε με το ζευγάρι προσπαθώντας να τους πείσει ότι… υπήρξαν άδικοι.

Κακές βαθμολογίες έχει λάβει και η Lady Gaga (2/10, λόγω υπερβολικά μινιμαλιστικού background), ενώ ο Τζον Λέτζεντ έλαβε το εντυπωσιακό 10/10 παρά το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πλάνου καλυπτόταν από ένα πιάνο.

Πάντως το ζευγάρι δεν σχολιάζει μόνο τη διακόσμηση. «Πρέπει και η κάμερα να είναι στο σωστό ύψος. Να βρίσκεται στο ύψος των ματιών. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι. Κανείς δεν θέλει να δει τα ρουθούνια σου», εξηγεί ο Τέιλορ στον Guardian. «Επίσης πρέπει να είσαι στη σωστή απόσταση από τον τοίχο που λειτουργεί ως φόντο».

Επιπλέον, η βαθμολογία αυξάνεται αν υπάρχει καλός φωτισμός, σκάλες, πίνακες, βιβλία ή φυτά – όμως όχι υπερβολικά πολλά.


Όλα αυτά τα tips το ζευγάρι σκοπεύει να τα εκδώσει και σε βιβλίο, αφού από τη στιγμή που άνοιξαν τον λογαριασμό τους, πάρα πολλοί άνθρωποι τους έχουν απευθυνθεί για καθοδήγηση.

Πάντως, το ζευγάρι παραδέχεται ότι βάζει καλύτερη βαθμολογία σε Δημοκρατικούς πολιτικούς σε σχέση με τους Ρεπουμπλικάνους – ενώ ο Τραμπ θα έπαιρνε σίγουρα ένα ολοστρόγγυλο 0/10. Την ίδια βαθμολογία που έβαλαν και στον Μπόρις Τζόνσον.

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024