Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς παίρνει ένα γκέκο ή ένα panda τα φάρμακά του; - Απίθανα βίντεο

Πώς παίρνει ένα γκέκο ή ένα panda τα φάρμακά του; – Απίθανα βίντεο

Δείτε πως οι υπεύθυνοι ζωολογικών κήπων καταφέρνουν να δώσουν στα ζώα τα φάρμακα που χρειάζονται.

Αν έχετε κατοικίδιο-γάτα, σκύλο, ακόμα και ψάρι ή κάποιο πουλάκι- και χρειάστηκε κάποια στιγμή να τους δώσετε φαρμακευτική αγωγή καταλαβαίνεται πως η διαδικασία αποτελεί μια πρόκληση.

Δεν είναι ό, τι πιο εύκολο να καταφέρεις μια γάτα να πάρει το χάπι της. Τι γίνεται όμως όταν η γάτα ζυγίζει πάνω από 300 κιλά και έχει τεράστια δόντια, όπως η Τίγρης του Αμούρ;

Παραείναι μεγάλη για να την τραβήξεις από κάτω απ’ το κρεβάτι, να τη τυλίξεις με μια πετσέτα και να της ανοίξεις το στόμα βάζοντας μέσα το χάπι.

Η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να έχει διάφορες μορφές – χάπια, κάψουλες, εναιωρήματα ή ακόμη και ενέσεις και για να σιγουρευτείς ότι το ζώο λαμβάνει την πλήρη δόση του φαρμάκου του, όσο συχνά πρέπει, χρειάζεται αρκετή δημιουργικότητα.

Είναι πιο πιθανό ένα ζώο να πάρει το φάρμακό του σε μορφή χαπιού ή σε υγρή μορφή; Έχουν μια αγαπημένη γεύση ή φαγητό; Τι του αρέσει και τι το ηρεμεί;

Δείτε παρακάτω μερικές από τις μεθόδους με τις οποίες οι υπεύθυνοι ζωολογικών κήπων καταφέρνουν να δώσουν στα ζώα τα φάρμακα που χρειάζονται:

Ένα σταφύλι τοποθετείται στην άκρη μιας σύριγγας (με την σύριγγα να προεξέχει ελάχιστα). Όταν ένα ζώο, όπως αυτό το κόκκινο panda, ανοίγει το στόμα του για να φάει το σταφύλι, ο υπεύθυνος ψεκάζει το φάρμακό του στο στόμα του.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024