Δύο μασκότ θα διεκδικήσουν την προσοχή μας Ολυμπιακούς του Τόκιο. Όπως τους γνωρίσαμε πριν από δύο χρόνια που πρωτοανακοινώθηκαν, τα ονόματά τους είναι Μιραϊτόουα και Σομέιτι.

Τους δύο σούπερ ήρωες – έναν για του Ολυμπιακούς και έναν για τους Παραολυμπιακούς – έχει σχεδιάσει ο Ρίο Τανιγκούτσι και επελέγησαν από τους μαθητές σχεδόν 17.000 δημοτικών σχολείων σε όλη τη Ιαπωνία.

Η καρό μπλε και άσπρη μασκότ των Ολυμπιακών ακούει στο όνομα «Μιραϊτόουα». Έμπνευση για το όνομά της είναι οι ιαπωνικές λέξεις «μιράι», που σημαίνει «μέλλον» και «τόουα» που σημαίνει «αιωνιότητα».
«Αυτό το όνομα επελέγη για να προωθήσει ένα μέλλον αιώνιας ελπίδας στις καρδιές των ανθρώπων όλου του κόσμου» είπαν συγκεκριμένα οι διοργανωτές.

Όσο για την μασκότ των Παραολυμπιακών Αγώνων, εδώ έχουμε ένα γλυκύτατο πλάσμα με ισχυρές δυνάμεις και μεγάλη δύναμη.

Η Someity (το όνομά της προέρχεται από την λέξη «κερασιά» στα ιαπωνικά) μπορεί να χρησιμοποιήσει τους αισθητήρες στις πλευρές της κεφαλής της για τηλεπαθητικές δυνάμεις, να πετάξει, ακόμη και να μετακινήσει αντικείμενα χωρίς να τα αγγίξει! Ενασαρκώνει μια ήρεμη και ήσυχη παρουσία, καθοδηγούμενη από μεγάλη εσωτερική δύναμη, αλλά μπορεί να εμφανίσει υπερδυνάμεις που εκφράζουν τη σκληρότητα και την αποφασιστικότητα των παραολυμπιακών αθλητών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο