Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σπάσε τη Σιωπή»: Το τραγούδι του Λούκα Γιώρκα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

«Σπάσε τη Σιωπή»: Το τραγούδι του Λούκα Γιώρκα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης

Σε ανάρτησή του στα προσωπικά του social media αλλά και στο κανάλι του στο YouTube, ερμηνεύει, για πρώτη φορά ο ίδιος, το τραγούδι με τίτλο «Σπάσε τη Σιωπή» το οποίο γράφτηκε τότε με αφορμή τις δυο ταινίες ταινίες και σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια μάλιστα σε κάθε μορφή κακοποίησης

Μια ιδέα που έγινε, αρχικά, πράξη το 2015 και εν συνέχεια το 2018, σε δύο ταινίες μικρού μήκους («Το Μυστικό της Νίκης» και «Το Μυστικό της Νίκης 2 : Η περιπέτεια του Βίκτωρα»), που αφορούν στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, πραγματοποίησε ο Λούκας Γιώρκας με πολύ μεγάλη απήχηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε ανάρτησή του στα προσωπικά του social media αλλά και στο κανάλι του στο YouTube, ερμηνεύει, για πρώτη φορά ο ίδιος, το τραγούδι με τίτλο «Σπάσε τη Σιωπή» το οποίο γράφτηκε τότε με αφορμή τις δυο ταινίες ταινίες και σήμερα φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, ενάντια μάλιστα σε κάθε μορφή κακοποίησης..

Γράφοντας το σενάριο, τη μουσική, τους στίχους, αναλαμβάνοντας τη σκηνοθεσία και ολόκληρη γενικά την παραγωγή, ο πολυτάλαντος τραγουδιστής στις δυο αυτές ταινίες μικρού μήκους και μέσω της καμπάνιας «ΈνασταΠέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης (1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη, πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης), αναδυκνείει με παιδικότητα, για παιδιά κυρίως 4-8 ετών, τρόπους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, από τα ίδια τα παιδιά. Δύο ταινίες που είναι πολύ σημαντικό να δουν τοσο τα παιδιά όσο και οι γονείς προς ενημέρωση τους..

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία «Το Μυστικό της Νίκης» υιοθετήθηκε ως εργαλείο από το Λουξεμβούργο, την Μεγάλη Βρετανία, μεταφράστηκε στα Αραβικά και στα Φαρσί για τους ξενώνες προσφύγων σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ βραβεύτηκε ως μια από τις καλύτερες πρακτικές της Ευρώπης για το 2014. Οι δύο ταινίες μετράνε περισσότερα από 3 εκκατομύρια views στο YouTube.
Στην ανάρτηση του στα social media ο ίδιος γράφει:

«Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία δίνει βήμα σε όλους μας.. Σε μια εποχή που οι άνθρωποι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη πρέπει να αγωνιστούμε για να μείνουμε ενωμένοι.. Αυτήν την εποχή, η σιωπή δεν είναι λύση.. Ειδικά σε φαινόμενα που μας οδηγούν προς τα πίσω.. ΣΠΑΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.. Ένα τραγούδι που έγραψα με αφορμή τις ταινίες μικρού μήκους, «Το Μυστικό της Νίκης» και «Το Μυστικό της Νίκης 2: Η περιπέτεια του Βίκτωρα», για την καμπάνια «ΈνασταΠέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αφορά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.. Το μήνυμα όμως δεν αφορά μόνο αυτού του είδους την κακοποίηση αλλά κάθε μορφή κακοποίησης, η οποία, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι μας χωρίζει, μας απομακρύνει, μας διασπά. Επιτέλους λοιπόν ήρθε η στιγμή να Σπάσουμε τη Σιωπή μας..»

Δείτε εδώ το βίντεο με ολόκληρη την ανάρτηση του:

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024