Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία - Κοροναϊός : Το πιο δυσοίωνο μέλλον προβλέπουν οι ειδικοί μέχρι το Καλοκαίρι

Βραζιλία – Κοροναϊός : Το πιο δυσοίωνο μέλλον προβλέπουν οι ειδικοί μέχρι το Καλοκαίρι

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της Βραζιλίας ακολουθεί μόνο το ξέσπασμα των ΗΠΑ, με σχεδόν 337.000 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας σε σύγκριση, με περισσότερους από 555.000 νεκρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η βίαιη άνοδος των κρουσμάτων και των θανάτων από COVID-19 στη Βραζιλία, θα ξεπεράσει σύντομα το χειρότερο κύμα ρεκόρ τον Ιανουάριο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με τους θανάτους να ξεπερνούν την Τρίτη τους 4.000, καθώς το ξέσπασμα κατακλύζει τα νοσοκομεία.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών της Βραζιλίας ακολουθεί μόνο το ξέσπασμα των ΗΠΑ, με σχεδόν 337.000 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σε σύγκριση με περισσότερους από 555.000 νεκρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αλλά με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βραζιλίας σε επίπεδα πίεσης, η χώρα θα μπορούσε να υπερβεί τους συνολικούς θανάτους των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχει πληθυσμό σε αναλογία δύο στα τρία, από αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν δύο ειδικοί στο Reuters.

Δηλώσεις

 «Είναι ένας πυρηνικός αντιδραστήρας που έχει προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση και είναι εκτός ελέγχου. Είναι μια βιολογική Φουκουσίμα », δήλωσε ο Miquel Nicolelis, Βραζιλιάνος γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Duke, ο οποίος παρακολουθεί στενά τον ιό.
Την Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας ανέφερε άλλους 4.195 θανάτους COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, πολύ πάνω από το προηγούμενο ρεκόρ μιας ημέρας της χώρας.
Η Βραζιλία σημειώνει καθημερινά ρεκόρ θανάτου κάθε εβδομάδα από τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς μια πιο μεταδοτική τοπική μετάλλαξη και οι πενιχρές προσπάθειες για κοινωνική αποστασιοποίηση, τροφοδοτούν μια ανεξέλεγκτη εστία.
Με τους μαζικούς εμβολιασμούς να περιορίζουν το ξέσπασμα των ΗΠΑ, η Βραζιλία έχει γίνει το επίκεντρο της πανδημίας, συμβάλλοντας σε έναν στους τέσσερις θανάτους την ημέρα παγκοσμίως, σύμφωνα με μια ανάλυση του Reuters.
Ο Πρόεδρος Jair Bolsonaro, αντέδρασε ενάντια στη μάσκα και τα lockdowns που οι ειδικοί της δημόσιας υγείας θεωρούν τον καλύτερο τρόπο για τη μείωση της μετάδοσης του ιού.
Παρά την πρόσφατη αύξηση, οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η χώρα μπορεί σύντομα να επιστρέψει στην κανονικότητα.
«Πιστεύουμε ότι πιθανότατα σε δύο, τρεις μήνες από τώρα η Βραζιλία θα μπορούσε να επιστρέψει στις δραστηριότητές της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Paulo Guedes σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη.
«Φυσικά, πιθανότατα η οικονομική δραστηριότητα θα μειωθεί αλλά θα είναι πολύ, πολύ λιγότερη από την πτώση που υποφέραμε πέρυσι … και πολύ, πολύ μικρότερη».

Το δυσοίωνο μέλλον

Ενώ ο πρόεδρος έχει μετατοπίσει τον τόνο του για τις ανοσοποιήσεις, για τα εμβόλια που πρόσφατα περιφρόνησε, ο ακροδεξιός πρώην αρχηγός του στρατού συνεχίζει να πολεμά στα δικαστήρια ενάντια στους κρατικούς και δημοτικούς περιορισμούς της οικονομικής δραστηριότητας.
Με τα αδύναμα μέτρα να μην καταπολεμούν τη μετάδοση, οι περιπτώσεις και οι θάνατοι COVID-19 στη Βραζιλία συσσωρεύονται γρηγορότερα από ποτέ.
Ο Nicolelis και ο Christovam Barcellos, ερευνητές στο ιατρικό ινστιτούτο της Βραζιλίας, Fiocruz, προβλέπουν ξεχωριστά ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες τόσο στους συνολικούς θανάτους όσο και στο ρεκόρ των μέσων θανάτων ανά ημέρα.
Μόλις την επόμενη εβδομάδα, η Βραζιλία μπορεί να σπάσει το ρεκόρ των ΗΠΑ στον μέσο όρο των επτά ημερών για τους θανάτους από COVID-19, σύμφωνα με ένα μοντέλο του Ινστιτούτου για τις Μετρήσεις Υγείας και την Αξιολόγηση (IHME) στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον.
Ο μέσος όρος των ΗΠΑ για τους ημερήσιους θανάτους ανήλθε στα 3.285 τον Ιανουάριο. Η πρόβλεψη του IHME δεν επεκτείνεται επί του παρόντος πέραν της 1ης Ιουλίου, όταν προβλέπει ότι η Βραζιλία θα μπορούσε να φτάσει τους 563.000 θανάτους, σε σύγκριση με 609.000 συνολικά θανάτους στις ΗΠΑ που αναμένονταν μέχρι τότε.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024